Новинарски форум

Пробно състезание

Пробно състезание

от Орлин Тенчев -
Number of replies: 22

Датата е 14ти - понеделник.

Часът е 8 сутринта. Времетраене - 5 часа.

Доц. Манев е намерил свободни зали и час - коментарите моля да са към него супер.

Който иска да прави състезанието по Интернет, трябва да се обади на доц. Манев и да му съобщи. В сряда на лекцията ще стане ясно разпределението ви по залите, за тези, които нищо не съобщят.

In reply to Орлин Тенчев

Re: Пробно състезание

от Йордан Зайков -
Това състезание ще носи ли някакви дивиденти за практикума?

А точки по ДАА?
In reply to Орлин Тенчев

от Alexander Bozhanov -
какво ще рече да се обадим на доц Манев? мейл ли да му пишем? ако да, напишете му адреса тук моля, щото му го нямам. мерси
In reply to Орлин Тенчев

от Alexander Bozhanov -
днес на лекцията Манев каза, че пробното състезание ще бъде на неговата система (PC-Square, или както се казва, не знам), а не на spoj-a на Мило, така че ако някой иска да прави състезанието по Интернет, трябва да знае как се работи със системата, да има реално IP и да е сигурен че системата ще върви на неговия компютър - а доколкото разбрах, това последното никога не е сигурно :) така че явно ще трябва всички да се изсипем в 8:00 във ФМИ

а да, залите са:
321 (18 места) - 1-ва и 2-ра група
323 (15 места)- 3-та група
020 (12 места) - 4-та група

разпределението е доста условно, предимство имат хората, които "формално" (както каза Манев) са записали практикума, останалите се настаняват на свободните места.

повечето от състезателите са освободени, ама говорете с Манев все пак, защото той изброяваше поименно, помня че спомена Точо, Иво Бояджиев, Джигаров и още 1-2 имена.. ама се разберете с него все пак, да не ви излъжа

едит: също така предложихме на Манев тези които се представят отлично (нямам дефиниция за "отлично" обаче) на пробното да бъдат освободени от истинското (което решихме да е на 27-ми май). той каза, че ще си помисли ;)
In reply to Alexander Bozhanov

от Орлин Тенчев -
E, az bqh s nego kato se rabraha s Milo po telefona da e na SPOJO. Tova be6e v mejdu4asieto v 11h..
Kolkoto za idvaneto vyv FMI - sigurno naistina trqbva da dojdete, ama za tova ne znam
In reply to Орлин Тенчев

от Alexander Bozhanov -
tova mi go napisa Manev:

"Alexandre, malko sled kato zavarshihme lekciite obsadih vaprosa za systemata s kolegite i reshihme che nba 14.054. s PC^2 niama da e vazmojno, zatova probnoto sastezanie shte bade sas sistemata na Milo. Molia te pusni tazi vest v Moodle predi da se e raznesla starata. K Manev"

tova sigurno ozna4ava, 4e 6te mojem da pravim sustezanieto i ot drugo mesto, ne samo ot FMI. sega 6te mu pi6a da go pitam
In reply to Alexander Bozhanov

от Anton Dimitrov -
Niakoi hora popitaha dali mozhe systezanieto na 14ti da se broi vmesto tova na 27mi. Popitah i otgovora e che ne mozhe. Osven tova e zhelatelno niakoj, kojto e zapisal praktikuma da dojde da se systezava na miasto. Zadachite shte pokrivat materiala, kojto e vzet po vreme na praktikuma. Zadachite shte sa podobni na davanite za domashno. Vsiaka reshena zadacha po vreme na systezanieto shte nosi 10 tochki na choveka, kojto ia e reshil. Shte pomislim dali pyrvite niakolko v krajnoto klasirane da ne poluchat i oshte malko tochki kato bonus. Nakraia shte vidim kakvi shte sa kriteriite za oformiane na ocenkite za praktikuma.

Tony
In reply to Anton Dimitrov

от Георги Митев -
a ima li vyzmojnost da se pravi online(demek da ne prisystvame vyv FMI) poneje nqkoi hora rabotqt i se poluchava malko deadlock :)
In reply to Георги Митев

от Alexander Bozhanov -
ami az go biah pital Manev dali moje da si go pravia ot domashnia komputur sustezanieto, eto kakvo mi napisa:

"Az lichno ne moga da go razbera tova ot domashnia komputer. Dali studentite ne si misliat che tova shte im donese niakakva polza. Kazah che moje da se pravi online, ako chovek ima niakakva seriozna prichina, no tova prosto da si go pravi ot kashti - ne go razbiram. Zadachite sas sigurnost shte gi publikuvame, no imayte predvid, che resheniata izprateni otvan shte go razgledame mnogo vnimatelno. KM"

mislia che tvoita prichina e uvajitelna, taka che edva li ima problem da go pravish online, ama vse pak ako iskash pishi na Manev da se razberete
In reply to Орлин Тенчев

от Георги Андреев -

1) Това желателно присъствие означава ли, че ще има санкции, ако направим състезанието онлайн. Аз нямам желание да ходя до факултета толкова рано, не случайно имам интернет :), за да си спестявам някои безмислени разходки :). Нямам впредвид, че искам да съм на работа по това време, аз ако можех да кодя на работа и да правя състезание ...

2) Доц. Манев дали ще има нещо против онлайн вариянта, дочух подобен слух ... Надявам се, че ще имам отговор до утре защото все пак ако бях на 13 можех да си организирам плана 1 ден предварително, обаче сега имам и други ангажименти :).

P.S. Дано никой не сметне тона ми за хаплив - по-скоро е сарказъм :), нищо конкретно :). На такива глупости се наслушах в тези форуми (а.к.а селянията изразена от някои от студентите записали РП с JAVA), че вече следя всяка моя дума :).

In reply to Георги Андреев

от Орлин Тенчев -
1) И аз нямам желание да ставам рано. Желателно означава, че някой го желае. Дали ще има санкции не знам. Когато някой желае нещо и то не стане, значи си му създал проблеми. Желателно е да няма проблеми.

2) Защо продължавате да задавате въпросите си към него на нас? Ако на 13 си можел да си навиеш будилника за 30 минути по-рано, а сега не можеш, значи нещо лошо се е случило през това време..
In reply to Орлин Тенчев

от Милослав Средков -
Състезанието е сложено с начален час 8:15. За подробности и въпроси - http://judge.openfmi.net/wiki/index.php/Daa2007-c1. Задавайте въпроси в беседата там, а не тук защото аз ще гледам само там.
In reply to Милослав Средков

от Anton Zhelyazkov -
Поради грешка в тестовете на B-Labyrinth, всички решения бяха тествани отново. Можете да погледнете промените в класирането -
http://milo0.no-ip.org/spoj0/board.pl?contest_id=16
In reply to Anton Zhelyazkov

от Георги Митев -
kakvo shte rehcat teq cifri4ki v skobi-te :) ne e zle da pusnete i edna legenda otdolu :)
In reply to Георги Митев

от Anton Dimitrov -
Celta na tova da se prashtat domashni ot polovin semestyr v spoj0 beshe da sviknete s neia i da se iziasniat teia neshta.

Tony
In reply to Anton Dimitrov

от Георги Митев -
kato se pozamislih malko razbrah kakvo znachat ...ama dosega nikoga vyv spoj-a ne e imalo (ili az ne pomnq) podobni grid-ove s broi submit-i obshto vreme i t.n. i za tova popitah :)

от Мирослав Мирославов -

Ne che iskam da vi pritesniavam(organizatorite), obache na men Labyrinth-a mi dade PE, a na sustezanieto mi davashe WA, i suotvetno s PE ne mi se priznava zadachata, no predpolagam se seshtate che s PE shtiah da ia opravia...

Nadiavam se shte postupite korektno.

Pozdravi Miroslav Miroslavov

от Мирослав Мирославов -

Ne che iskam da vi pritesniavam(organizatorite), obache na men Labyrinth-a mi dade PE, a na sustezanieto mi davashe WA, i suotvetno s PE ne mi se priznava zadachata, no predpolagam se seshtate che s PE shtiah da ia opravia...

Nadiavam se shte postupite korektno.

Pozdravi Miroslav Miroslavov