Новини за курса

Задачи за седмицата

Задачи за седмицата

от Трифон Трифонов -
Number of replies: 0

Здравейте,

  тази седмица доц. Тодорова приключва с операторните функции и започва първия шаблон за стек. На упражнения е добре да се направят малко синтактични задачи от оператори и приятелски класове функции. Например можете да продължите клас, който сте развивали в предното упражнение, като го разширите с подходящи операторни функции, някои от тях реализирани като приятелски.

  Тъй като доц. Тодорова започва първия си шаблон на клас - стек, може би е добре да се направи някоя задача за стек - например анализ на правилно записан аритметичен израз, но без обратен полски запис, защото вече ще са го видяли на лекции. Друга възможна задача е задачата за черните и белите вагони от учебника или задачата за ханойските кули. Обяснете им и разликата между шаблон на клас/функция и шаблонен клас/шаблонна функция.

  На практикума ги накарайте да си наберат класа за стек за учебника и евентуално да то разширят с някои функции (търсене, сортиране). След това можете да решите някоя задача за стек. Добре ще е да си имат колекция със всички шаблони - после ще им трябва за изпита по практикум и за писмения също.

  Разбира се, ще се радвам ако публикувате и други идеи за задачи със стек :)

Поздрави,
  Трифон