Форум за въпроси

Въпроси по 9 задача

Въпроси по 9 задача

by Живко Йотов -
Number of replies: 6

На един от тестовете от междинното тестваме ми показва output limit. Какво ще рече това?

Текстът коректен ли е или може примерно да има два интервала един след друг?

В текста може ли да има и други символи примерно '?' и '!' и ако да то означава ли че се броят към дължината на думата тъй като не е казано че служат за разделител на думи?

In reply to Живко Йотов

Re: Въпроси по 9 задача

by Трифон Трифонов -

Output limit означава, че програмата извежда повече от 100000 символа на екрана. Това най-вероятно се случва, понеже програмата зацикля.

Отговорът и на двата ти въпроса е "да":

• може да има два интервала един след друг
  • може да има и други символи, но те се броят за част от думата, ако не са от разделителите.
In reply to Трифон Трифонов

by Александрина Ламбова -
На 9 задача тест А при мен дава ОК, а на междинното тестване WA. Бихте ли погледнали какъв е проблема?
In reply to Александрина Ламбова

by Трифон Трифонов -

Здравей, Александрина,

Проверих и програмата, която си предала последно наистина дава грешен резултат на базовия тест на задача 9.

Програмата ти връща

2
5
4
5
3
0
1

а правилният отговор е

2
4
4
5
3
0
1

Не съм сигурен защо тестът минава при теб, при мен дава грешка и под Linux и под Windows. Може ли да провериш отново?

In reply to Трифон Трифонов

by Александрина Ламбова -

Пак проверих и извежда верен отговор.Пробвах и с подобни входове.

In reply to Александрина Ламбова

by Трифон Трифонов -

Здравей,

Прегледах ти кода внимателно. Имаш една грешка, благодарение на която програмата понякога дава грешен резултат на някои компютри. На последната лекция показах пример кога може да се получи този проблем.

Може би ако пробваш програмата на няколко различни компютри или с различни компилатори ще успееш да възпроизведеш проблема.

Но за най-сигурно: погледни внимателно програмата си и помисли в кой случай може да се счупи :)

Поздрави,
  Трифон