Настройки на записването

Студентите ще се научат как да се разсъждава върху сигурността на криптографските конструкции и как да се прилагат тези знания към real-world приложения. Курсът започва с подробно обсъждане на това как две страни, които имат общ таен ключ, могат да комуникират по шифрована връзка. Ще разгледаме много разгърнати протоколи и ще анализираме грешките в съществуващите системи. Втората половина на курса се занимава с разглеждането на техниките за изграждане на  публичен ключ, които позволяват на две или повече страни създават такъв общ таен ключ. Ще покрием съответния брой теория и ще обсъдим криптирането с  публичен ключ (public key). По време на курса участниците ще бъдат изложени на много вълнуващи проблеми в областта.

 

Обучението по време на курса ще се състой от видео, уроци и лекции, които ще са разбити на части, засягащи конкретни тематики по проблема. Курсът включва също така задания, свързани с програмиране като за целта участниците в него ще могат да обвържат практически  знанията си в областта на програмирането с новопридобитите знания.

 

За цялостно предобиване на приложните знания, полезно ще бъде предаването на домашни работи и да изпълняването на практическите  упражнения. Обучението е насочено към самите курсисти, затова всички те  ще могат да преценят дали да извършват и предават конкретните задания.

 

След успешно завършване на курса, участващите ще получат диплома за придобитите знания и тяхното приложение, подписан от специалист в конкретната област.

Достъп като гост
Достъп като гост
Самозаписване (Студент)
Самозаписване (Студент)