Настройки на записването

Анотация на учебната дисциплина


Математическият анализ е клон от математиката, който се занимава с изследване на поведението на математическите функции и обединява две основни направления - диференциално смятане и интегрално смятане.


Курсът въвежда основни понятия като:

- функция и нейните разновидности;
- граница на функция и определящите я дефиниции и свойства;
- производна на функция и определящите я дефиниции и свойства;
- основни методи и правила за изследване на фукнция и нейните стойности.

Прилагането на знанията, които ще се придобият от курса са неизменна част от необходимите умения, които трябва да има всеки желаещ да продължи обучението си след средно образование в специалности с математически характер. Предвид начинът, по който е структуриран курса, не се изискват първоначални познания свързани с някое от понятията, което го прави и подходящ за хора, които искат да се запознаят с начините по които математическият анализ намира приложение в ежедневието.

След завършване на курса ще придобиете умения да:

- определяте вид на функция;
- намирате граници и диференцирате производни на различните видове функции;
- изследвате функции в различните им състояния и чертаете графиките им.


Курсът включва лекции в текстови формат към всяка отделна тема, както и приходящите към тях съответни чертежи и графики, като непосредствено след всяка тема са поместени задачи за самооценка със съответните решения и чертежи към тях, а след завършването му следва финален тест формиран от два модула, като в единият модул, ще имате възможността да покажете наученото в задачи с необходимо и достатъчно условие за намиране на определено решение, а във вторият модул да се изследва функция и да се начертае съответната графика към нея. За начертаването на графики в курса ще бъде поместен съответният софтуер с помоща на който ще имате възможността да разгърнете потенциала си.

Самозаписване (Студент)
Самозаписване (Студент)