Настройки на записването

    В много страни, в които се придава голямо значение на добрата храна и напитки (например Франция, Италия), професията сервитьор се радва на голямо признание. Сервитьорът е основна фигура в заведенията за хранене и развлечение. Той участва в почти всички моменти от цялостния процес на обслужванетопосрещане, настаняване и изпращане на гостите, сервиране и отсервиране

    Към сервитьорския състав могат да се отнасят: главен-сервитьор, сервитьор, стажант сервитьор и пиколо, които се отличават по степента на своята квалификация и по участието в общия процес на обслужването. 

    Поради все по-високите очаквания на гостите силно се повишават изискванията към обслужващия персонал. Доброто обслужване предполага не само отлични професионални знания, но и приятелско отношение към другите. Тук спадат лични качества като приветливост, честност, езикови знания и преди всичко, способност за установяване на добър контакт с хората. Следователно успешното обслужване е свързано и с личността на сервитьора и това се забелязва както от госта, така и от управителя на заведението.


Самозаписване (Студент)
Самозаписване (Студент)