Новинарски форум

Състезание 1

Състезание 1

от Орлин Тенчев -
Number of replies: 4
Днес по обяд ще запазя зали за първото състезание на практикума. Хубаво е да дойдете, даже и да не сте го записали.
Състезанието ще е на 24ти март (понеделник) от 8 до 13ч някъде по залите (една няма да стигне със сигурност). Няма друг час или ден, осен неделя, в който има достатъчно зали за толкова много време. Ако никак не ви харесва, имате около 2 или 3 часа да ми кажете да пробвам в неделя.
In reply to Орлин Тенчев

Re: Състезание 1

от Anton Dimitrov -
Понеже днес в групата, която водих, от 15 часа имаше въпроси относно състезанието, отговарям:

1) Както е казал Орлин вече състезанието ще е от 8 часа на 24-ти март в компютърните зали, предполагам на 3-тия етаж. Ще помоля Орлин да уточни ако е известно къде.

2) За точките от състезанията и домашните. Като крайни точки ще се взема максимума от точките от домашни и точките от 2-те състезания. Например, ако някой има събрани 110 точки от домашни и 160 точки от състезания, крайния брой точки е 160, по-голямото число.

3) Понеже днес нямаше контролно върху темата сортирания, решихме съответната задача на състезанието (тази върху сортирания) да се брои хем към точките от състезанието, хем като точки от контролното днес.

4) Имаше въпроси по предните задачи, които сме давали. Ще се постараем скоро да качим в Мудъл документи с описания на решенията и по-възможност сорс код.

Тони
In reply to Anton Dimitrov

Re: Състезание 1

от Borislav Borisov -
задължителни ли са състезанията? Тоест ако съм решил да си пиша всички домашни може ли да не ходя на състезание ?
In reply to Borislav Borisov

Re: Състезание 1

от Орлин Тенчев -
Понеже искаме не само ние да ставаме рано, затова е хубаво всички да дойдете. Ако не дойдете, ще ни е тъпо и после ще се държим гаднярски с вас!

Сега сериозно - може да не идваш, но ти препоръчвам да дойдеш на поне едно от двете състезания. Да пишеш вкъщи е едно, а в залата е съвзем друго. Най-малкото - средата може да е различна или лошо настроена. От състезанието по ДАА няма освобождаване и затова е хубаво да си готов за него. Най-добре ще знаеш какво да очакваш, ако дойдеш и провериш на място.
In reply to Anton Dimitrov

Re: Състезание 1

от Anton Dimitrov -
Качен е файл с кратки анализи на задачите от състезанието. В темата за седмица 5: https://learn.fmi.uni-sofia.bg/mod/resource/view.php?id=3420

Като цяло резултатите от първото състезание са добри, особено в сравнение с тези от предната година, което е радващо. :)