Новинарски форум

Контролно 1

Контролно 1

от Пламен Начев -
Number of replies: 7

Здравейте, 

Контролно 1 по ДАА-практикум ще се проведе на 29-ти май (неделя) от 10:00 до 15:00 в зали 320 и 321. То ще покрива материала до минимални пътища в графи.

Поздрави, 
Пламен

П. П. Контролното няма да се проведе на 21-ви май (за която дата гласуваха повече хора), защото тогава няма 2 свободни компютърни зали в продължение на 5 часа.

In reply to Пламен Начев

Re: Контролно 1

от Иван Велков -

Има ли вариант да бъде на друга дата, защото тогава е hackFMI? 
Може ли да правим контролното на лаптопи?

In reply to Пламен Начев

Re: Контролно 1

от Георги Иванов -

А имаме ли право да използваме интернет по време на контролните?

In reply to Георги Иванов

Re: Контролно 1

от Стоян Ефтимов -

Самият достъп до арената ще става чрез интернет, така че няма как да ви го спрем. Ще имате право да ползвате STL-ската документация (например cppreference.com). Готови алгоритми или да търсите как се решава задачата в Google обаче не е разрешено.  Квесторите в залата ще се стремят да следят за това.

Разбира се, не вярвам да успеем да хванем всички, които се опитват да "чийтнат" - затова ще гледаме задачите да изискват нещо повече от директно прилагане на даден алгоритъм.

In reply to Пламен Начев

Re: Контролно 1

от Андон Мицов -

Има ли някаква опция тези, които са на HackFMI да правят контролното на друга дата? Мисля, че доста от тези, които ходят на курса, искат да участват в HackFMI и затова може да бъде проблем за нас.

In reply to Андон Мицов

Re: Контролно 1

от Пламен Начев -
На 26-ти април беше публикувана анкета за избор на дата за първо контролно по ДАА-практикум със следните възможности: 21-ви, 28-ми и 29-ти май. Датите за HackFMI 7 се знаеха много преди това и въпреки това никой не възрази, че част от тях влизаха в анкетата. Контролното трябва да се проведе веднъж, върху едни и същи задачи за всички. Така е максимално справедливо. Ако някои хора правят контролното по-късно от останалите, първо, че ще имат повече време да се подготвят и второ, че задачите, които ще дадем, ще бъдат различни и съответно тяхната трудост може да бъде оспорвана. Предвид наближаващия край на семестъра много от вас ще имат контролни по други предмети през уикендите, така че, в която и друга неделя да се направи контролното по ДАА-практикум, винаги ще се засича с нещо друго. 
Курсът може да бъде взет и без да правите това контролно, ако сте събрали достатъчно точки според скалата. Освен това, ще има бонуси за топ 10 от студентите, които са решили най-много задачи в арената този семестър.
Съжаляваме за причиненото неудобство!