Обявления

За изпитите по Дискр Стр-ри през юнската сесия

За изпитите по Дискр Стр-ри през юнската сесия

от Минко Марков -
Number of replies: 1

Уважаеми колеги,

В муудъл съм качил трите протокола за изпита по Дискр. Стр-ри през тази сесия, които взех от СУСИ.  Моля да се убедите, че Вашето име е в протоколите.  На изпита няма да допусна студенти, които не са в протоколите.


========  за изпита-задачи =========

Както знаете, изпитът Дискр. Стр-ри, задачи, е на 11.06  от 09:00 ч. в зали 130 и 210 на Химическия факултет.

Разпределението по зали ще е следното:

  -- в зала 210 ще са студентите от редовния курс (протокол П971) от групи 1, 2 и 3, както и студентите от минали години  (протоколи П1448 и П1507).

  -- в зала 130 ще са студентите от редовния курс (протокол П971) от групи 4, 5 и 6.

Имайте предвид, че може да се наложи да се правят размествания в последния момент.  Явяващите се на изпит са наистина много по протоколи, нямаме представа колко ще се явят и, ако има големи разлики в гъстотата в двете зали, ще се наложи да има размествания.

Ако обичате, елате най-късно 08:45, за да може да почнем наистина към 9.  На закъснели студенти може да се откаже достъп до залата, за да не смущават тези, които са дошли навреме.

Изпитът ще бъде от две части, всяка около 90 минути, с пауза от 10-15 минути между тях.  По време на всяка от двете части ще може да излизате само ако вече сте предали работата си.

Носете си достатъчно хартия за писане.  Предварително си разделете хартията на две за двете части на изпита.  В самото начало вземете със себе си САМО хартията за първата част.  Хартията за втората част ще си вземете през почивката.

С влизането в залата оставете на закачалката връхните си дрехи и чантите си.  Около вас по време на изпита не може да има друго освен хартията за писане през първата част, химикалки и идентификационни документи.

Носете си идентификация (лична карта или шоф. книжка) и студ. книжка.  На студенти без студентска идентификация може да бъде отказано да полагат изпита.

Настоявам да не задавате уточняващи въпроси по време на изпита.  Задаването на уточняващ въпрос по условието на висок глас  може да се тълкува като вид подсказване и работата на питащия да бъде анулирана.  Въпроси от типа на "Какво да пиша в отговор на еди-коя си задача?" са безсмислени -- дайте най-добрия отговор в рамките на времето на изпита и толкова.  Условията на задачите са ясни и недвусмислени и допълнителни тълкувания няма да се правят по време на изпита.

Настоявам да нямате никакви смарт устройства в себе си по време на изпита.  Намиране на мобилен телефон или смартфон или друго подобно устройство в студент по време на изпита, ДОРИ да е изключено, води автоматично до анулиране на изпита.  Затова, моля, изключете смарт устройствата с влизането още и си ги оставета в личния багаж на закачалките.


=========== за изпита-теория =========

Датите за теоретичния изпит са 15--18.06.  Мястото е зала 101. 

Разпределението е следното:

 -- На 15.06 от 09:00 са студентите от група 2.

 -- На 15.06 от 13:30 са студентите от група 3.

 -- На 16.06 от 09:00 са студентите от група 6.

 -- На 16.06 от 13:30 са студентите от група 5.

 -- На 17.06 от 09:00 са студентите от група 1.

 -- На 17.06 от 13:30 са студентите от група 4.

 -- На 18.06 от 09:00 са студентите от минали години (протоколи П1448 и П1507).

Моля ви да спазвате този график.  Можете да се явите във време, което не е по графика, само ако сте ме уведомили предварително по имейла и имате уважителна причина. Към студентите, които са от 13:30 ч: имайте предвид, че времето за провеждане на сутрешния изпит няма как да се предвиди съвсем точно и е възможно следобедният изпит да започне по-късно от 13:30.  Бих искал това да не става, но няма гаранция за началния час...


Към всички студенти: на изпита си носете студ. снижки и идентификация.  Носете си достатъчно хартия.

Много важно: разпечатайте си конспекта (или си го препишете, или го запаметете, ако искате)!!  Въпросите ще се теглят като номера.  Ако нямате конспект, няма как да знаете на точно какво съответства номерът, който сте изтеглили.  Имайте предвид, че няма да допусна никакво предаване на листа между студенти по време на изпита и ако нямате копие на конспекта със себе си, няма да ви позволя да ползвате копие на конспекта на друг студент.

Напомням ви, че отговорите трябва да са пълни, ясни, с пълни изречения на български език, (почти) без драсканици.  За разлика от изпита-задачи, на който не знаете какво ще се падне, на изпита-теория всички въпроси са обявени предварително, преди месеци, и от Вас се очаква за всеки въпрос да имате подробен план (наум, естествено) за неговото развиване.  Идеалният отговор трябва да е подробен и ясен като обяснение към човек, който не знае нищо по този въпрос и трябва да получи обяснение, от което да го разбере -- с единствената разлика, че ако обяснявате на човек, който наистина не знае нищо по въпроса, неизбежно трябва да давате примери, докато да изпита примери няма да давате, освен ако не изтеглите въпроса за рекурентните уравнения.

Имайте предвид, че съгласно публикуваните правила за оценяване, на изпита теория се допускат само студенти, които са изкарали на задачи поне 20% (двадесет процента).  Иначе казано, при по-малко от 20% на задачи, оценката е автоматично слаб 2.

Желая успех на всички.

Поздрави,

ММ