Обявления

Онлайн лекции по ДАА

Онлайн лекции по ДАА

от Минко Марков -
Number of replies: 2

Уважаеми колеги,

Надявам се, че сте здрави и с бодър дух.

Тази седмица възобновяваме обучението по ДАА, но във виртуалната среда на муудъл.  Ще имате онлайн лекции по точно същото време, по което имахте лекции в реалния свят.  КН2 и Информатика ще са отделно -- не съм убеден, че BBB ще издържи на два потока.  Така че КН2 ще са в сряда, а Инф, в четвъртък.

Нямам бяла дъска у нас, нямам читава камера и нямам комплект слайдове по алгоритми.  Така че ще ползваме лекционните записки, към които ще добавям, колкото мога.  Прочетете лекция 5 за рекурсия и рекурентни уравнения!  Добре е да се явите на лекция донякъде подготвени и с въпроси.


Пак ще пиша.


Поздрави,

Минко

In reply to Минко Марков

Re: Онлайн лекции по ДАА

от Минко Марков -
Уважаеми колеги,


За днешната ни лекция, в муудъл направих дейност "лекция на 25.03: рекурсии, рекурентни уравнения" в седмицата 23 -- 29 март. Това е муудъл дейност тип BigBlueButton (BBB). Вероятно вече знаете как се ползва BBB. Вие ще сте с изключени камери през цялото време и изключени микрофони през голямата част от времето, като микрофоните ще си включвате само поединично, само за задаване на въпрос във времето за задаване на въпроси.

Дейността е отворена от 12:00. Ние ще започнем в 12:15. Между 12:00 и 12:15 може да се присъединим и да се убедим, че всичко работи.

Свалете файловете "Лекционни записки по алгоритми, работна версия от 23 март 2020" и "Сборник с решени задачи по алгоритми" от муудъл преди началото на лекцията.  Сборникът не е променян от години, но лекционните записки редактирах до завчера и трябва да имате последната версия.  Не мога да кача лекционните записки като презентация в BBB -- прекалено много страници са и системата отказва.  А и няма смисъл.  Те не са правени като презентация, а като учебник, и няма да се виждат добре през BBB.  Така че трябва да ги имате на десктопа си.  Добре е да имате и сборника със задачите, за да ви покажа няколко решения с мастър теоремата, които не са в записките.

Излишно е да казвам, че през телефон няма да се вижда нищо.

По принцип трябва да правим междучасия. Но днес ми се налага да съм в още една конференция от 15 ч, така че второто междучасие ще е кратко, за да може третият час да е хем 45 мин, хем да приключим малко преди 15 ч.

Бъдете здрави,

Минко
In reply to Минко Марков

Re: Онлайн лекции по ДАА

от Минко Марков -
Този текст добавих към началното съобщение със закъснение и сега виждам, че го няма в пратените имейли. Затова отново

"""Свалете файловете "Лекционни записки по алгоритми, работна версия от 23 март 2020" и "Сборник с решени задачи по алгоритми" от муудъл преди началото на лекцията. Сборникът не е променян от години, но лекционните записки редактирах до завчера и трябва да имате последната версия. Не мога да кача лекционните записки като презентация в BBB -- прекалено много страници са и системата отказва. А и няма смисъл. Те не са правени като презентация, а като учебник, и няма да се виждат добре през BBB. Така че трябва да ги имате на десктопа си. Добре е да имате и сборника със задачите, за да ви покажа няколко решения с мастър теоремата, които не са в записките.

Излишно е да казвам, че през телефон няма да се вижда нищо. """

-- ММ