Обявления

Поправителен изпит

Поправителен изпит

от Нора Ангелова -
Number of replies: 0

Информация за провеждане на изпита


Изпитът по съответната дисциплина ще се проведе в 3 части. Ще получите достъп до задачите за изпита и ще имате възможност да предавате решенията си в този курс. Също тук ще получите допълнителни инструкции и съобщения от преподавателите. 


Датите за провеждане на всяка от частите на изпита са обявени на сайта на ФМИ.


1. Част: Самостоятелна работа


В 16 часа в деня на първа част на изпита, в курса в Moodle ще бъде отключено заданието “Поправителен изпит: самостоятелна работа”. Заданието ще съдържа условие на една задача, решение на която трябва да прикачите най-късно 45 минути след започването на изпита. Ще имате право на повече от един опит за качване на решение, но ограничението по време ще е твърдо.

Внимание: Предадените решения ще бъдат анализирани с автоматична система за установяване на плагиатство!

В рамките на един ден ще получите оценка “Да” или “Не” на решението си. Само студентите, издържали тази част на изпита, могат да продължат към следващите му части. 


2. Част: Писмен изпит

В 9:30 в деня на втората част на изпита, в курса в Moodle ще бъде отключено заданието “Поправителен изпит: писмена част ОСНОВЕН КУРС”. Този коментар би трябвало да получите и по email, освен ако не сте изключили нотификациите по email за курса.

Можете да се явите на изпит само по основния курс, само по практикум или и на двата изпита. 

За да се подготвите за изпита:


  1. Поне ден преди изпита осигурете, че имате активен G Suite профил от вида fnXXXXX@g.fmi.uni-sofia.bg. За да активирате профила си в G Suite, използвайте следната инструкция: https://docs.google.com/document/d/1BBNI0ucyT_8O_i2XGqgi-6IA-Ys3xqoe3gZuUBN1tlg/edit. В случай, че получавате съобщение, че няма такъв потребител, проверете отново една седмица преди изпита, когато би трябвало протоколите за поправителната сесия да са изготвени и всички профили да са създадени. Ако в деня преди изпита все още не успявате да активирате профила си, свържете се с титуляра на курса си.

  2. Поне един ден преди изпита осигурете, че имате достъпа до канала на курса “Поправителен изпит по УП“ в Discord - https://discord.gg/fhDjcAU. В този канал следете за съобщения от екипа по време на изпита и задавайте въпросите си.

  3. Поне 15 минути преди изпита влезте в Google Meet чрез връзката, указан като коментар в графата “Връзка към дистанционния изпит” в дневника за оценки. По възможност, работете сами в стая (да няма друг човек до вас в същото помещение).

  4. Подгответе средата за програмиране, която искате да ползвате.

  5. Споделете целия си екран.
    vjGFiuYi7l8KhSmbkNM84JYn3zALrR7jVZOPEPUBZC7nHo8xHOXdQ1RpWtdBNB7vUvvvd6v2E79XWHtMZhROeruS56tDzxqG2Md8Ln00MQxhSI4y2GzMW9aTPw_jSqjegd0ZcO3sFPvwvFMVTalBK4UP6xMmv_oqvROYmL5BDHqeJjnQhuK0bmuo3xoBoiCLBSY0h3JwRv3Okhc4Om2Y6fVPHm9Q-NF1UcbSZyRxfs3nMQw9XTit7tuUUn1ENzv8e0_Ni4kMP4wPti1v

  6. Позиционирайте уеб камерите си така, че да показват едновременно вашия екран, клавиатурата, мишката и част от вас – вижте примерните изображения. Ако нямате отделна уеб камера, можете да използвате тази на мобилния си телефон - инсталирайте си Google Meet и влезте паралелно от него в същата среща. Уеб камера на лаптоп НЯМА да се приема.

  7. Започнете да решавате задача, когато съответното задание бъде отключено.

  8. Най-късно в часа, посочен по-долу, предайте решението си в съответното задание според инструкциите за предаване в него. Времето ви за работа е от 9:30 до 11:00 часа.



Внимание:


  • През цялото време изпитът ще се записва и ще се наблюдава в реално време от преподавателите чрез стартирано поточно предаване на видеото от всяка сесия в Meet

  • В даден момент след започване на изпита, някой от преподавателите може да се включи в Meet сесията и ще поиска документ със снимка, от който да се увери, че се явявате от собствено име

  • По всяко време по време на изпита може да се включи преподавател, ако възникне съмнение за преписване. Преподавателят може да поиска да му покажете стаята, в която работите, като завъртите камерата си, или да покажете активните приложения


3. Част: Устен изпит

Устният изпит ще протича по всички правила за провеждане на устен изпит. На всеки ще бъдат задавани въпроси, в реално време. Ще бъде публикуван предварителен график и всеки студент ще бъде викан за изпит в Дискорд.

По преценка на преподавателя, някои от Вас могат да бъдат освободени от устен изпит.