Обявления

[Важно]Организация на писмен изпит по СД

[Важно]Организация на писмен изпит по СД

от Калин Николов -
Number of replies: 1

Здравейте, колеги,

Изпитът по СД ще се проведе във вторник (16.02) от 8:30 часа чрез Google Meet и ще е с продължителност 120 минути. Всички колеги, които ще се явят на изпита, следва да се регистрират в следната анкета до края на деня в петък, 12.02. Внимание! Съгласно заповед на декана, регистрацията в тази анкета е задължителна!

Напомням условията за явяване на изпита:

1. До изпит се допускат студентите, които са получили 40 точки на семестриалното контролно или 40 точки от курсов проект. Колегите, които не покриват този минимум, следва да се яввят на поправителна сесия.

2. Явяването на изпита е задължително за издържане на курса.

Ще се възползвам от възможноста да внеса яснота около т.нар. "минимални точки" за изпита. Както е прието за всеки изпит и за този ще се очаква да се покриен определен минумум от условието, за да се счита изпита за издържан. Т.е. не може да се предаде празно или напълно грешено решение и курсът да бъде преминат. Вместо да пишем 0 точки в такъв случай,  ми се стори по-добра идея да ви дадем обратна връзка все пак какво е направено, макар да не е достатъчно за преминаване на изпита. Поради това ще поставяме точки и на неиздържани изпити, но всичко под 40 точки ще се счита за слабо представяне. Осъзнавам, че коментарите ми през семестъра относно минимум точки може да са били объркващи, и се извинявам за това. Нужно е все пак изпита да бъде издържан, независимо с какво оценка.

Поздрави и успех!

 

In reply to Калин Николов

Re: [Важно]Организация на писмен изпит по СД

от Калин Николов -
Здравейте,

След проведената току що среща с потока, организирана от наставниците, официализирам тук какво беше уточнено за писмения и устния изпит:
 
  1. Изпитът ще се състои от 3 задачи, всяка от тях носеща до 50 точки. Максималната оценка от изпита е 100 точки. Това позволява да си изберете кои задачи или части от задачи да решавате.
  2. Студентите, които не успеят да постигнат прага от 40 точки на писмен изпит, ще имат възможност да се явят на устен изпит, където ще имат още един шанс да издържат предмета. Тъй като има риск да не успеем да проверим всички писмени изпити преди устния изпит, студентите ще могат да направят заявка още преди да са видели резултатите си в случай, че са неуверени в представянето си. Ще имате право да се откажете от явяване на устен изпит, ако сте заявили такова, но резултатите ви излязат преди него и се окаже, че покривате прага.
  3. Студентите с 200 или повече точки до момента са освободени от изпит.

На разположение съм, ако има още въпроси.

Поздрави,
К. Георгиев