Обявления

За изпита по ДАА на 29.06

За изпита по ДАА на 29.06

от Минко Марков -
Number of replies: 0

Уважаеми колеги от Информатика,

Изпитът по ДАА за вас ще бъде на 29 юни от 11:00 в зала 272 на Ректората.  Изпитът за Инф ще започне в 11:00, така че бъдете пред залата по-рано, да кажем 10:30+, за да може да започнем в 11.

Вие разбрахте, но пак да кажа: тъй като Деканът на ФМИ поиска от мен студентите от категория минали години да бъдат допуснати до изпита, дори да не са попълнили анкетата, аз отмених анкетата изобщо.  Не може анкетата да е само за част от студентите на изпита.  Та, анкети няма.  Но трябва да сте в някой от протоколите.  Ако не сте го сторили вече -- уверете се, че вашият Ф№ е в някой от протоколите за изпита.

Изпитът ще бъде проведен отделно за КН2 и Информатика.  Вие, студентите от Инф, ще се явите в 11 часа.  Студентите от КН2 ще се явят в 9 ч.

Изпитът ще трае 90 минути, без почивка, и ще съдържа три задачи. Напълно възможно е да има въпроси по материала, наречени за благозвучие "задачи".

Закъснели студенти няма да се допускат до изпита, независимо по каква причина са закъснели.  Настаняването на закъснели студенти би причинило напрежение както на екипа, така и на незакъснелите, и смятам да го спестя.

Трябва да си носите студентски книжки или ISIC карти.

Както казах, изпитът ще е само от една част.  Моля да прецените колко листове са ви необходими и да оставите встрани ненужните листове ПРЕДИ началото на изпита.  След началото на изпита аз ще защипя листовете ви.  Доста дразнещо и бавещо би било при защипването някой да се сети, че всъщност толкова много листове не са му/ѝ необходими и да тръгне да ги изнася тепърва встрани.  Хвърчащи листове около вас по време на изпита не може да има, така че ще защипя всички ви листове.

Допустимо е да ползвате пищов: лист А4, написан от двете страни с каквато информация смятате, че ще ви е полезна.  Пищовът трябва да е написан на ръка.  Пищовите са индивидуални.  Предаване или опит за предаване на пищова на друг човек автоматично анулира изпита и за двамата.  Пищовът не се защипва към листовете, върху които пишете.

Не се допуска задаване на уточняващи въпроси по условията.  Ако зададете уточняващ въпрос по условията на висок глас, това може да се смята за опит за предаване на информация и може да доведе до анулиране на изпита за Вас.  Да задавате уточняващи въпроси по условията и на тих глас е безсмислено -- квесторите няма да отговарят.  Въпросът "Да пиша ли еди-какво-си?" е безсмислен -- Вие сте специалисти, Вие решавате какво да пишете.

За мобилните телефони и всякакви смарт устройства.  Моля ви първо да ги изключите, защото звъненето на телефони по време на изпита е изключително досадно и разконцентриращо,  и ДА ГИ ОСТАВИТЕ ОТСТРАНИ.  Може да са във връхната друха, в раницата или просто на перваза, но да не са във вас.  Наличието на каквото и да е смарт устройство във Вас по време на изпита е основание за анулирането му (на изпита, не на устройството).  Ако се притеснявате за телефона си и не искате да стои на закачалката далече от вас -- не го вземайте на изпита.

Превръщането на оценката от проценти в шестобална ще става така: 35% за тройка, 51.25% за четворка, 67.5% за петица, 83.75% за шестица.

Очаквам водещите практикума по ДАА да ми пратят оценки.  Обещаните бонуси от практикума ще бъдат дадени.

Желая успех на всички.

-- ММ


ПП   И още нещо.  Преди малко сложих в муудъл таблица с резултатите от оценяването през семестъра на студентите от Информатика.  Вижте своя резултат (домашни и контролно), за да се уверите, че всичко е наред.