Обявления

Домашна работа по СД

Домашна работа по СД

от Калин Николов -
Number of replies: 0

Здравейте, колеги,

Публикувани са условията за домашната работа по СД. Както можете да видите, има три варианта. Кой вариант следва да правите можете да изчислите като разделите числото, което се получава от последните три цифри на факултетния ви номер, на 3 и добавите 1 към остатъка. Обърнете внимание, че ще се следи стриктно да се спазва това правило - т.е. не може всеки сам да избере кой вариант на задачите да прави.

Всяка предадена домашна работа ще бъде защитена наживо пред асистент на семинар или практикум, като ще се държи на следното:

  • Авторство на решението. Ще трябва да убедите проверяващия, че вие сте автор на решението. Не се толерират тези от типа на "ами ние мислихме и работихме заедно, затова си приличат решенията ни". Ще ви бъдат задавани допълнителни въпроси и е възможно да ви се възложи да направите промени и допълнения по време на защитата, за да докажете, че разбирате написаното. Ако използвате, например, чата на GPT-3 или помощ от приятел, без да вникнете в решението, това бързо ще си проличи и домашната работа няма да бъде призната. Работете сами! Възможности за екипна работа (и копиране от Интернет) ще имате много!

  • Завършеност на решението: задачите са прости, но ще очакваме от вас добре подреден и изчистен код, както и точно спазване на условията. 

Крайният срок за предаване на решенията е 09.01.2023, след което започват защитите. Решенията ще се предават чрез Moodle. Кога точно ще се проведат защитите ще се уговорите с асистентите на групата си. Моля не разчитайте, че ще има информация за защиите online. Упражненията по СД са присъствени и организацията ще се направи по време на упражнения.

Ако имате въпроси по условията, можете да пишете тук.

Поздрави,

Калин Георгиев