Обявления

Добре дошли в курса!

Добре дошли в курса!

by Атанас Семерджиев -
Number of replies: 0

Здравейте, колеги.

Добре дошли в курса „Обектно-ориентирани шаблони за дизайн (design patterns)” за учебната 2023/24 г.! От името на екипа искам да ви благодаря за интереса към нашата избираема дисциплина.

В това съобщение ще намерите повече информация за организацията на първите занятия, а също и кратка, първоначална информация за курса.

Както подсказва името на дисциплината, тя е посветена на шаблоните за дизайн. В нея ще разгледаме шаблоните от GoF, а също и някои други, допълнителни. Курсът е основно с практическа насоченост и ще обърнем специално внимание на това кога е подходящо да се приложи даден шаблон и кога – не; как шаблоните се имплементират на практика; как могат да бъдат покрити с компонентни тестове (unit tests) и други.

Основните езици, с които ще работим ще бъдат Java и C++. Ще използваме спецификата им, за да илюстрираме различни особености на имплементацията на шаблоните. Участниците в курса ще могат да изберат на кой език да работят, като основните езици, които предвиждаме да се използват са C#, C++ и/или Java. Ако някой иска да използва друг език трябва най-напред да се свърже с нас, за да преценим дали е възможно.

Записването в курса става след преминаване на входен тест. Местата в него са с ограничен брой, за да можем да обърнем внимание на всеки от участниците.

Занятията ще се провеждат във вторник от 12:15 в зала 02 на ФМИ.

На 03.10.2023 г. ще се проведе уводно занятие. Тогава с доц. Армянов и доц. Трифонов ще дадем повече информация за курса и ще можем да отговорим на каквито въпроси имате.

Входният тест ще се проведе на 10.10.2023 г., като допълнително ще бъде публикувана информация и разпределение на база на записалите курса до неделя, 8.10.2023 г., включително.