Новинарски форум

Доклади по желание

Доклади по желание

by Лазар Кирчев -
Number of replies: 2
Здравейте колеги,

Хрумна ни една идея, и бихме искали да ви попитаме дали смятате, че е смислена, и дали ще се възползвате от нея, ако я пуснем официално. Става дума за изнасяне на доклади. Харесвате си някаква тема (свързана с cloud computing, разбира се), върху която бихте искали да поговорите с нас и с вашите колеги, и я подготвяте в някакъв формат - например лекция, или упражнение, или само демо. След това я изнасяте. Разбира се - само който иска.

Причините да се сетим за такава една инициатива са доста: потенциално актуалните в cloud света теми са доста, и е трудно да се застъпят в един курс. Освен това, някои от вас може да имат конкретни познания, опит и интерес по неща, които не са засегнати (достатъчно детайлно или пък изобщо) от тематичния план на курса. Неща, с които сте се занимавали в друг контекст, и искате да ни ограмотите и нас :) (или пък просто имате голямото желание да research-нете темата, да систематизирате намерената информация, и да ни я представите). Естествено, едно такова участие вероятно ще допринесе с известен процент за крайната оценка.

Какво мислите ?


Поздрави,
Крум.
In reply to Лазар Кирчев

Re: Доклади по желание

by Филип Янков -
Здравейте,

на мен ми харесва идеята, а и аз имам няколко идеи за теми :
1) Майкрософт-ския еквивалент на Маp-Reduce
2) Non-SQL бази от данни, конкретно Cassandra проекта на Apache (а може и MongoDB, CouchDB и т.н.)
3) Новия messaging protocol подходящ за cloud - AMQP и може би някоя негова имплементация, например RabbitMQ.

Нарочно пиша темите тук, за да се види дали има интерес, а да не е просто някой да си представи темата. И далеч не държа да съм човека който да представи тези теми, ако други хора също имат желание, да не си мислят, че ги пиша нарочно, че да си ги запазя за себе си. Напротив, ако на някой друг са му дотолкова интересни, че да иска да представи нещо още по-добре.

Поздрави,
Филип
In reply to Филип Янков

Re: Доклади по желание

by Лазар Кирчев -
Супер.
Да видим дали и другите колеги ще са заинтересовани. То, в известен смисъл, такава една дейност малко или много ще трябва да се извърши, по време на разработката на курсовата ви работа. Така че, ако сметнете, че има известно припокриване, можем просто да ги слеем, т.е. да не правим отделно доклади.


Поздрави,
Крум.