Новинарски форум

Курсови проекти

Курсови проекти

от Юрий Донев -
Number of replies: 2
Здравейте,

Заданията на курсовите проекти можете да намерите тук. На лекцията днес ще обсъдим допълнителните условия по реализацията на проектите, както и процеса по избиране на проекти. След лекцията информацията ще бъде качена и тук.

Поздрави,
Юрий
In reply to Юрий Донев

Re: Курсови проекти

от Евгений Бояджиев -
Ще качите ли доп. информация? Вчера не можех да ходя на лекцията, защото настинах.
In reply to Евгений Бояджиев

Re: Курсови проекти

от Юрий Донев -
Здравейте,

Извинете за забавянето, но ето и информацията за проектите за онези от вас, които не успяха да дойдат в понеделник.

1. По един проект може да се работи от отбор от двама или трима души. За всеки проект са указани ограниченията за бройката хора в отбор.

2. За да се избегне ситуацията, в която всички отбори работят по един или два проекта, сме сложили ограничение от по 6 отбора, които могат да работят по проект. Ограничението също е сложено в описанието на проектите. Записването за проект става във форума за задаване на проекти и при наличие на повече желаещи за един проект се взимат тези, които изрично са заявили даден проект първи.

3. С цел улеснение на синхронизацията на работата в отбор и на работата на ментор с даден отбор за разработката на проекта ще се използва система за управление на версии на проекта посредством Google Code. Примерен начин за употреба можете да видите тук.

4. Разработката на проекта ще включва отчитане на прогрес по време на семестъра. За целта в 5 от оставащите седмици до края на семестъра всеки отбор трябва да направи по един commit, след който новото състояние на проекта ще бъде разгледано от съответния за екипа ментор. Менторът може да даде съвети за преработката на част от кода и тази преработка трябва да бъде готова за следващия седмичен commit.
Commit-и могат да се правят произволен брой пъти на седмица, включително и в седмица, в която сте решили, че не искате да представяте нищо за преглед от ментора. Седмиците, с комити, могат да са разпръснати в оставащата част от семестъра по ваше желание. Когато решите, че с даден commit искате да дадете възможност на ментора да ви разгледа кода, просто напишете като част от коментара на commit-a "Weekly commit: " последвано от разяснението за самия commit. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е за всеки commit да слагате някакъв коментар, който да отразява нововъведенията в кода, които вкарвате с него (дори и да става дума за тривиална промяна). Първо, че това ще ви създаде една много ценна работна култура и второ, менторът ще може много лесно да се ориентира по историята на проекта ви.

5. Ментор - към всеки отбор ще бъде прикрепен един човек от екипа ни, който ще играе ролята на ментор. Той ще наблюдава прогреса на проекта и ще дава напътствия за това кое е добре и кое може да се подобри. Към него можете да се обръщате и с технически въпроси, свързани с проекта.

6. Оценяване - проектът дава 60 точки от крайния резултат на курса (двата теста носят допълнително 40 т). Оценката ще се формира от работата през семестъра и от формална защита на проекта по време на сесията. От оставащите осем седмици всеки отбор трябва да направи 5 седмични комита. При направата на по-малко от 5 седмични комита оценката от проекта ще се намалява с 10 точки за пропуснат комит (менторът има крайната дума да определи дали един комит е бил достатъчно обстоен). Защитата ще включва обсъждане с ментора на дадения отбор на развитието на проекта през семестъра. КРАЙНИЯТ СРОК за завършване на проекта ще бъде края на семестъра.

Това е засега. Моля, питайте, ако е останало нещо неясно.

Поздрави,
Юрий