Новинарски форум

Проекти

Проекти

от Добрин Добрев -
Number of replies: 23

Здравейте, колеги!

От името на целия екип Ви се извинявам, че забавихме спецификациите на проектите. Те вече са налични тук. Може да заявявате своите желания тук, като правилата по които ще се определи кой отбор кой проект ще получи са следните:

За всеки проект има определен брой отбори, на който може да бъде назначен. Всеки отбор трябва да заяви три желания за проект, като ги приоритизира(от 1 до 3, като с 1 е най-желания проект). След което отборите ще бъдат подредени по първи желания и сортирани по средноаритметичен успех на отбора до момента(точки от първия тест + точки от първата домашна работа). Отборите, които след това класиране са извън квотата за проекта, се преместват по втори желания(или трети, ако за второто желание е изчерпана квотата) и се повтаря процедурата със сортирането и преместването. На некласиралите се отбори се раздават проекти от тези с незапълнената квота на случаен принцип.

Надявам се всичко по процедурата да е ясно. Ако има въпроси, моля пишете във форума!

Успех!

In reply to Добрин Добрев

Re: Проекти

от Трифон Трифонов -

Здравейте,

бих искал да подканя, който още не е заявил желанието си за проект, да го направи тук. В предното съобщение пропуснахме да кажем, че от предложените идеи за проекти са одобрени iTaxi, Le Horse, Offroad Navigator, PCConfigurator, AirHockey. Моля авторите на идеите също да ги заявят във форума.

След като приключи изборът на проекти, ще обявим менторите за всеки отбор.

Поздрави,
Трифон

In reply to Трифон Трифонов

от Трифон Трифонов -

Здравейте, колеги,

крайният срок до който можете да си изберете проект е този петък (16.12) до 23:59. След тази дата форумът ще бъде затворен. Който не е заявил предпочитания за проект до този срок, ще му бъде назначен служебно такъв.

Поздрави,
  Трифон

от Филип Фиданов -

Здравейтe,

Бих желал да попитам, кога ще излезне класирането за проектите ?

Поздрави, Филип

от Боян Маринов -

Здравейте,

Аз бях написал един мейл свързан с разпределението на проектите (iTaxi), но не откривам все още факултетния си номер в excel файл-а. Ако е възможно да проверите отново, за да се ориентирам кой проект да започвам.. защото и празници идват :)

Поздрави, Боян

от Желязко Атанасов -

Здравейте,

Падна ми се проекта miHealth, но как мога да се свържа с ментора ми -  Добрин Добрев. Къде мога да открия e-mail или чат акаунт на ментора? На лекар ходя 1 път в годината и трябва да го разпитам за самата функционалност на приложението :)

In reply to Желязко Атанасов

от Трифон Трифонов -
Електронните адреси на всички участници в курса, включително преподавателите, можете да намерите в moodle. Като щракнете на името на някой човек и можете да разгледате неговия профил, където има адреса му. Поздрави, Трифон

от Веселин Истатков -

Здравейте,

Искам да попитам кога ще е защитата на проектите, т.е. кога е крайния срок за предаването им?

Поздрави,

Веселин Истатков

In reply to Веселин Истатков

от Трифон Трифонов -

Здравей,

защитата на проектите ще бъде по време на изпита през сесията. За момента сме поискали дата в края на сесията, но тази дата не е окончателна, докато не излезе разписанието на изпитите от учебен отдел. В момента, когато това стане, ще публикуваме съобщение в Moodle.

Срокът за предаване на проектите най-вероятно ще бъде седмица-две преди самата дата за защита. Датата за краен срок също ще бъде обявена след като получим датата за изпита от учебен отдел.

Безопасното предположение е, че проектите трябва да са готови за края на семестъра.

Поздрави,
  Трифон

от Боян Велинов -

Може ли да бъда с Иван Люцканов по проекта, който предложихме за Offroad маршрути? Защото май се оказа, че аз съм разпределен по случаен принцип, а Иван Люцканов ще работи по предложения проект.

In reply to Боян Велинов

от Трифон Трифонов -

Да, извинявам се, пропускът е наш, двамата с Иван можете да разработвате Offroad Navigator, а ментор ви е Станимира Железова. Можете да се свържете с нея през Moodle.

Поздрави,
  Трифон

от Желязко Атанасов -

Здравейте,

Имам малък въпрос за проектите - в описанието на проекта преди някои подточки има цифрата (2) в скоби. Какво значи тази цифра?

Благодаря Ви.

In reply to Желязко Атанасов

от Трифон Трифонов -

Здравей,

това означава, че задачата е задължителна само ако по проекта работят двама души.

Поздрави,
  Трифон

от Филип Фиданов -

Здравейте,

Искам  да попитам проекта задължителен ли е, т.е. може ли да взема курса без да представям проект?

Поздрави, Филип Фиданов.

от Желязко Атанасов -

Благодаря Ви за отговора. А в уводната лекция се споменава, че 10т. при проекта идват от документация. Трябва ли да подготвим отделен файл с кратка документация, или се разбира добре коментиран код?

от Димитър Добрев -

Здравейте,

Аз имам проекта iMoodle, за който ми трябва REST услуга, но нямам права да я ползвам. Писал съм за това още в петък на Трифон Трифонов и нямам отговор. Има ли някакъв проблем с услугата или админските настройки като цяло?

In reply to Димитър Добрев

от Мартин Пеев -

Ние имахме същия проблем, Трифон го отстрани и каза, че сега всички трябва да имат достъп. Ако искаш пиши ми ЛС ако мога да помогна с нещо. Сега проблема ни е, че искаме да получаваме  JSON, а сървъра праща XML и също чакаме отговор доста време...

In reply to Мартин Пеев

от Димитър Добрев -

Здрасти,

И на мен ми каза същото, но оттогава всеки ден проверявам и получавам само:

<EXCEPTION class="required_capability_exception"><MESSAGE>Sorry, but you do not currently have permissions to do that (Преглеждане на кусове без участници)</MESSAGE></EXCEPTION>

In reply to Димитър Добрев

от Мартин Пеев -

Да този метод и на мен ми връща същото, но ако задам курс в който съм записан ми връща инфото.

Например:

https://learn.fmi.uni-sofia.bg/webservice/rest/server.php?wstoken=<TOKEN>&wsfunction=moodle_course_get_courses&options[ids][0]=337

In reply to Мартин Пеев

от Трифон Трифонов -

Здравейте,

извинявам се, че няколко дена не отговарях на въпроси, свързани с курса по iOS, имах неотложни ангажименти и също проблем с Интернет връзката вкъщи. Тъй като вече много хора ме питат едни и същи неща, моля да преместим дискусията във форума за въпроси по курса. След малко ще публикувам там малко информация, която се надявам да ви помогне.

Поздрави,
  Трифон