Новинарски форум

2ро Контролно на Практикума

2ро Контролно на Практикума

от Борис Пелтеков -
Number of replies: 5

Здравейте,

Второто контролно ще се проведе на 3ти юни (неделя) от 9 сутринта. Очаквайте допълнителна информация за разпределение по зали.

Поздрави,

Борис Пелтеков

In reply to Борис Пелтеков

Re: 2ро Контролно на Практикума

от Ваня Данчева -

Здравейте,

Малка промяна в началния час на контролното и още уточнения:

Контролното ще започне от 10:00!! За тази цел бъдете във ФМИ 9:30. 

Миналия път не се наложи да ползвате лаптопи, тъй като имаше достатъчно свободни места, а някои зали останаха неизползвани. Този път свободните зали са по-малко и ще използваме и 325-та, където хората ще са с лаптопи. Който има възможност да си носи лаптоп. Добре е и да има и някой друг разклонител. 

Разпределение няма да има. Ще става утре намясто на произволен принцип.

Поздрави,

Ваня

In reply to Ваня Данчева

Re: 2ро Контролно на Практикума

от Велико Минков -

Здрасти,

Сигурни ли сте, че в 325 има къде да се включат дори разклонителите? Питам, защото няколко пъти съм търсил контакт в залата, но без късмет.

Поздрави

In reply to Борис Пелтеков

Извънредно контролно?

от Николай Димитров -

Бихте ли дали някаква информация за т.нар. Извънредно контролно, състояло се  на June 07, 2012 15:00-18:15h? За какво става дума и каква е ролята му в определяне на оценките?

 

 

 

 

 

In reply to Борис Пелтеков

Re: 2ро Контролно на Практикума

от Велико Минков -

Тъй като може доста хора да останем за наесен да поправяме практикума, ще е възможно ли системата (judge) да е пусната през цялото лято? 

In reply to Велико Минков

Re: 2ро Контролно на Практикума

от Иван Георгиев -

http://codeforces.com/

http://community.topcoder.com/tc

Тъй като системата дори и да е онлайн през лятото, едва ли ще има кой да я пълни със задачи (което ще е проблем за вас, само ако ги решите всичките, ама все пак... ;)), това са два сайта, които доста могат да помогнат с подготовката. Има от доста лесни до ужасно трудни задачи, за практикума ще ви трябват тези от лявата част на скалата предимно.

Задачите са разделени на категории, така че може да си избирате по коя категория ще се готвите и да си харесвате и пишете по няколко задачи от нея. Така може да е по-лесно да свикнете с похватите. И в двата сайта можете да гледате сорсове на други участници, които са решили успешно задачата (което обикновено помага доста - а ако видите как вървят рейтингите, можете да гледате само сорсовете на най-добрите, за да не се учите на глупости), а в TopCoder има и editorials с обяснение на задачите от всяко състезание. Освен това в TopCoder има и доста статии с обяснения, някои от които покриват теми от практикума.