Новинарски форум

Крайни оценки

Крайни оценки

от Минко Марков -
Number of replies: 3
Здравейте всички.

Крайните оценки в курса са почти готови. Оценени са всички писмени работи от изпита с изключение на група 2 от КН. Работите на студентите от група 2, КН, ще бъдат оценени утре.

Освен това, трите групи на асист. Йордан Стефанов, а именно гр. 5 КН, гр. 2 Инф и гр. 4 Инф, все още нямат оценки на асистента. Утре сутринта оценките на асистента за тези групи ще бъдат готови и нанесени. Тъй като оценката на асистента влиза с много малък тегловен коефициент, само 5%, те едва ли ще повлияят особено на крайните оценки и студентите от тези групи могат да се ориентират добре от наличната в момента информация.

И така, след няколко минути ще сложа таблица с оценките, засега непълна, в муудъл. Повтарям:
2ра група КН да не се притеснява, техните оценки ще са готови утре.
трите групи на Данчо също да не се притесняват, ще имат оценки от асистента утре сутринта.

Утре след 10 часа ще съм в кабинет 503 за нанасяне на оценки. Ако нечия оценка като проценти е на 1 процент под прагова стойност, склонен съм да сложа по-високата оценка по шестобалната, но при условие, че имам впечатления от студента.

За студентите от 2ра група КН - нанасянето на оценки ще е само вдругиден. Утре ще им взема работите от Мария Железова преди да дойда във ФМИ и ако няма наплив от студенти за оценяване мога да свърша моята част от оценяването им за не много време и да съм готов с тях, но ако има студенти от други групи за нанасяне на оценки, работите на 2ра гр. КН ще изчакат, докато привърша с нанасянето. Така че не мога да обещая за утре нищо за 2ра гр. КН.

Съжалявам, че изнасям оценките в не напълно готово състояние, но времето ме притиска и искам да започна внасянето на оценки още утре. Ще нанасям оценки утре, вторник, и в сряда. В сряда да речем от 9 сутринта до 12 по обяд и от 13:30 до когато има студенти. За утре, от 10 сутринта до когато има студенти, ако се проточи много, ще си дам малка почивка за обяд към 13 часа.

Резултатите на Информатика са ужасни, но нищо не мога да направя. Промених критериите за минаване от проценти към оценки, но повече от това няма накъде. Стандартната граница за успешно вземане на курса по света е 50%, в добрите университети може да е 60%. 30%, което е текущото, е санитарен минимум. Очевидно не мога да въведа различни критерии за КН и Инф.

--
ММ
In reply to Минко Марков

Re: Крайни оценки

от Минко Марков -
Всички оценки са готови. Студентите от 2ра група КН може да заповядат за вписване и днес, вторник, стига да не е прекалено късно. До 13:30 ще съм в 503, минус малка обедна почивка около 12.
In reply to Минко Марков

Re: Крайни оценки

от Велико Минков -

Тези, които сме изпуснали и двата дена за писане на оценки, може ли да дойдем по някое друго време ?

In reply to Велико Минков

Re: Крайни оценки

от Минко Марков -
В понеделник между 9 и 13 часа ще пиша оценки по Дискр. Стр-ри на Информатика. Пак в 503 стая. Тогава е последната възможност. От вторник до края на седмицата съм в командировка. В понеделник ще предам протоколите в учебния отдел.

Утре и в петък няма смисъл да идвате до 503та, няма да съм там.

Ако има голяма опашка в понеделник (не ми се вярва), студентите, идващи за ДС, ще бъдат с предимство.

--
ММ