Новинарски форум

Второ домашно

Второ домашно

от Трифон Трифонов -
Number of replies: 3

Здравейте, колеги,

Moodle отново работи, но за съжаление бяха загубени четири ценни дни по време на сесия. Асистентите вече започнаха да проверяват последните контролни, за да може резултатите да бъдат готови и освободените от писмен изпит да могат да бъдат публикувани в понеделник, 24.06.

Втората задача за домашно, която разпратих по СУСИ в понеделник вече е публикувана и в Moodle

Тъй като времето до изпита въобще не е много, взех решение да променя критерия за формиране на оценката от текущ контрол. Вместо първоначалната формула, при която се вземаше средно аритметично от контролно 1, контролно 2 и оценка от упражнения (включваща оценка на асистента и оценки от двете домашни), сега оценката от упражнения става незадължителна. Като оценка от текущ контрол, се взема по-високата от следните две оценки: $$\frac{K_1 + K_2}2$$ и $$\frac{K_1 + K_2 + Y}3$$. Ако получената оценка е по-голяма от 4,50, то тя важи като оценка от писмен изпит.

За да успеем да проверим второто домашно до изпита, срокът е събота вечерта, а не понеделник, както бях обявил в СУСИ. Позволено е предаването на второто домашно след този срок — тогава то може евентуално да повиши оценката от текущ контрол и съответно крайната оценка, но няма да може да се използва за освобождаване от писмен изпит.

Утре ще кача в Moodle примерни въпроси за теста.

Желая ви успешна подготовка!

Т. Трифонов

In reply to Трифон Трифонов

Re: Второ домашно

от Владимир Начев -

Относно ArrayVector - трябва ли да е предефинирана операцията =  ?

Ако да,  то нека имаме два обекта от ArrayVector a(10),b(20)  като единият е с размер 10 - a, а другия 20- b. Сега коректно ли ще е да направим a=b;

По-точно - може ли да променяме размера на обекта в такива случай?

 

In reply to Владимир Начев

Re: Второ домашно

от Трифон Трифонов -

Здравей,

Дефинирането на голямата четворка не е указана изрично в условието на домашното, но е добре, ако я реализирате. За промяната на размера, тъй като също не е указано изрично, и двата варианта се приемат: т.е. може да решите да позволявате или да не позволявате такава промяна.

Поздрави,
  Т. Трифонов