Новинарски форум

Внасяне на оценките на КН, втори поток

Внасяне на оценките на КН, втори поток

от Минко Марков -
Number of replies: 0

Здравейте всички.

Качих оценките на втори поток КН по ДАА. Оценките са окончателни - изключение може да направя само за хора, които са били на практикум и имат отлична оценка.  От Георги-Скелета знам, че има трима такива студенти, но информацията за имената им е в кабинета ни във ФМИ, а в момента съм извън София, така че не знам точно за кои студенти става дума.

За внасяне на оценките ще бъда в стая 503 на ФМИ в понеделник, 08.07, от 11 ч (повтарям, от ЕДИНАДЕСЕТ ЧАСА, не от девет) до към 16 ч, като може да ми се наложи да излизам за малко, при което ще оставям бележка на вратата, и във вторник, 09.07, от 09 до 12 ч.

Ако някой---било от скъсаните, било от издържалите---иска да си види работата, разбира се, обаче студентите, които идват за нанасяне, ще са с предимство.  Едно пояснение по четвърта задача (аз проверявах зад 2 и 4): мнозинството (казвам го приблизително, не съм броил колко студента точно са в това м-во) дават на зад 4 отговор, който е коректен алгоритъм, но с ЕКСПОНЕНЦИАЛНА сложност.  За да бъде алгоритъмът експоненциален е достатъчно да има две рек. викания в-у вход, който е с 1 по-малък.  Тези отговори са оценени с нула (0) точки. В тази категория са всички опити да се реши зад 4 с нещо като DFS, ама с демаркиране на върховете.  Друга категория решения използват повдигане на степен на матрицата на съседство.  Това работи и е полиномиален алгоритъм, но все пак е значително по-бавен (O(n^4)) и такова решение получава само няколко точки.

С това се надявам да отговоря предварително на някои въпроси върху резултатите.

Поздрави,

ММ