Форум за въпроси

Примерни въпроси за изпит

Примерни въпроси за изпит

by Георги Стайков -
Number of replies: 1

Здравейте. Имам въпрос относно примерните въпроси за изпит които качихте ( https://learn.fmi.uni-sofia.bg/mod/page/view.php?id=33931 ). До колкото си спомням на лекции казахте,че въпроси относно сложността на функциите няма да има на изпита и въпросната сложност на функция я разглеждаме едва ли не като допълнителна информация за любопитните. Та въпроса ми е, последно ще има ли въпроси на изпита свързани със сложност на функция или не ? И ако имате време може ли да драснете няколко реда с допълнителни насоки на какво трябва да се наблегне горе-долу от материята (за да не се получават такива разминавания) ?

 

In reply to Георги Стайков

Re: Примерни въпроси за изпит

by Трифон Трифонов -

Здравей,

Може би не съм се изразил съвсем точно. Няма да има въпроси да се оценява сложност на конкретни функции и алгоритми, понеже това не е част от курса. Обаче може да има въпроси от по-общ вид, от рода на този, който съм дал. Т.е. "вярно ли е, че тази операция е по-бърза от друга операция".

Във всеки случай, както във всички тестове досега, въпросите ще са за повече от 6, така че ще имате избор на какво да отговаряте и на какво не.

Поздрави,
  Т. Трифонов