Новинарски форум

НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Калин Николов -
Number of replies: 38

Колеги,

Моля прегледайте приложения списък. Студентите с червен цвят НЯМА ДА БЪДАТ ДОПУСКАНИ до явяване на устен изпит.

Припомням, правилото за допускане е:

  • Поне 75% на първо конторлно ИЛИ писмен изпит
  • Поне 2 успешни ЗЗС 
In reply to Калин Николов

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Лора Асенова -

Здравейте, 
Казахте, че студенти, които редовно посещават лекциите и имат само едно успешно ЗЗС ще могат да се явят на писмен изпит. Ще проявите ли този компромис или няма да бъдем допуснати до изпита? Благодаря предварително!
Поздрави,
Лора Асенова 44929 

In reply to Лора Асенова

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Калин Николов -

Уговорките, които съм направил лично и индивидуално с някои от вас не засягат останалите колеги, така че не е редно да се дискутират тук. 

In reply to Калин Николов

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Николина Тодорова -

Ако имам събрани необходимите точки за 3, но не съм допусната до устен изпит, какво става?

In reply to Николина Тодорова

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Владимир Начев -

За съжаление не си взимаш курса.

Все пак тези 60 точки можете да ги изкарате прекалено лесно без да сме убедени, че сте ги изкарали лично.

In reply to Калин Николов

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Георги Буюклиев -

Здравейте, виждам, че на второто голямо домашно имам 13 точки - абсолютно толкова колкото и на първото. Сигурни ли сте, че няма някаква грешка? Лично съм тествал и десетте програми, които предадох и работят безотказно.

Номерът ми е 45014, първа група.

In reply to Георги Буюклиев

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Калин Николов -

Прилагам таблицата с изхода на тествачката. 

In reply to Георги Буюклиев

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Николина Тодорова -

Калин е написал:

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ: явяването на този изпит не е задължително за никого, стига разбира се да смятатате, че от останалите компоненти ще наберете нужните ви точки за добра оценка.

Аз съм си събрала необходимите точки .

 

In reply to Николина Тодорова

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Теодора Джигарова -

Това се отнасяше до Писмения изпит, поне доколкото знам.

In reply to Теодора Джигарова

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Николина Тодорова -

да, за писмения, но никъде не пише, че ако нямаш 75% от писмения или 75% от първото контролно те късат ..макар да имаш събрани достатъчно точки ..

In reply to Николина Тодорова

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Васил Тодоров -

Това е повтаряно много пъти вече. Или 75% на 1во контролно/писмен изпит или поне 2 ЗЗС-та с оценка ДА. Ако не е изпълнено горното условие, бивате скъсани директно.

In reply to Васил Тодоров

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Росен Цанков -

Тези условия не са повтаряни толкова много пъти ... тези ЗЗС-та се появиха в края на декември месец , при това след 1вото контролно като имахме общо 4 опита до края на семестъра . До тогава беше заявено ,че явяването на изпит не е задължително , ако броят точки ,които сме събрали ни устройва като оценка... Абсолютно никой не казвал ,че ако имам над 60 точки е задължително да присъствам на изпит ,защото иначе  ще съм скъсан... Всичките тези неща се разбраха абсолютно в движение по време на сесията. Нямам нищо против въпросните ЗЗС-та и това да накарате студентите да се занимават по интензивно с програмиране ,но нека да има ясни условия и задължения от самото начало на семестъра , за да няма такава дезинформация.. Според мен би било хубаво да се качи един файл с тази информация в страницата курса ,като по този начин ще се избегнат голяма част от въпросите ни към Вас.

In reply to Росен Цанков

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Владимир Начев -

Още от самото начало условията бяха да имате поне 150 точки, за да сте освободени от писмен изпит или 180 точки за да се освободите и от писмен, и от устен изпит. Хората с точки между 150 и 180 задължително се явяват на устен изпит.

Реално на всички ни е ясно, защо има такова недоволство. Опитвах се да не го казвам директно, но не мислите ли, че е много нагло от ваша страна на контролното да имате под 20-25%,  на мигия взето и някое ЗЗС, а на домашните и проектите изкарвате доста над 50%, с което минавате тези 60 точки. Е няма как при максимални 320 точки да вземете курса само с 60( всъщност може, но трябва да си ги изкарате почти и само от изпитите).

 

Иначе появата на ЗЗС-тата беше иницирана от вашете небрежно отношение към предмета, което доведе до затрудненото напредване с материала както на лекции, така и на упражнения. А имайки предвид, че специалността е Информатика( а не Математика или Приложна математика), би трябвало да разбирате, че този предмет е основополагащ за целия Ви курс на обучение.

 

Искам да се извина на студентите, които наистина полагат усилия и желание да усвояват нови знания и не се интересуват само да изкарат една тройка, колкото да са спокойни, че по този предмет няма да ходат на поправка, че ги накарах да четат всичко това, което не се отнася за тях!


Поздрави и успешех летен семестър!

In reply to Владимир Начев

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Росен Цанков -

Лично аз не съм пропускал и една лекция по УП и не съм чул до сега за тези 150 точки ,които гарантират освобождаване от писмен и ,че са нужни 180 за освобождаване от двата изпита , а като виждам какво пишат колегите мисля ,че те също не знаят за тези условия..

Не съм от хората ,които искат да достигнат заветната 3-ка ,но след тези промени ,които навлизат една след друга на практика се получава , така че (в моят случай с 125 точки-без включен устен изпит) ,а предполагам има и други като мен ,които сме заинтересовани от предмета може да не го завършим ,не за друго ами заради това ,че няма никъде написана "черно на бяло" цялата информация и изискванията Ви към нас. По този начин ние си мислим ,че със тези точки се явяваме просто за повишение на оценката , а се оказва , че отиваме за " спасение" от скъсване. Нито съм в тези 20-25% на контролното ,нито ЗЗС-то ми е взето на магия , не твърдя ,че в специалността няма хора ,които не са наясно с материала ,но по този начин според мен се получават "аномалии" в оценяването. 

Абсолютно нормално е да се "позатегне" програмата на обучение ,но нека това се случва по начин ,който е адекватен ,защото според мен така освен хората ,които са най-ниско като ниво, тези от средата също биват силно засегнати и накрая остават само хората ,които са много напред и за тях това обучение е нещо елементарно.

In reply to Росен Цанков

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Николина Тодорова -

Трябваше да има условия още от самото начало. Калин е написал ,че изпита не е задължителен за никого, стига разбира се да смятатаме, че от останалите компоненти ще наберем нужните точки за добра оценка. Тези въпросни 33С бяха за допускане на писмен изпит....никъде не пише колко точно точки трябва да имаме ...

In reply to Николина Тодорова

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Васил Тодоров -

Не виждам какво недоволствате. Промените се наложиха по няколко причини:

1. Очакванията ни бяха за по-сериозно отношение, имайки предвид че такова липсва от доста хора, се наложи въвеждането на ЗЗС.

2. Не са единични случаите, при които хора предават домашни писани от някой друг, предават 1 проект и вече изкарват 60точки, но на контролно не могат да направят нищо. Принципно 60 от 320 точки е прекалено малко, почти всички курсове във ФМИ искат 50% от точките за 3ка, Вие със 50% получавате почти 6ца, така че според мене скалата е изцяло направена във ваша полза.

3. По ООП е доста вероятно да се вдигнат изискванията до примерно 30-40-50% за 3ка, но не е разискван въпроса. 

 

In reply to Васил Тодоров

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Росен Цанков -

Никой не е казал ,че е против ЗЗС-тата ... Хубаво е да ги има щом има липса на ангажираност,но въвеждането им беше по абсолютно неуместно време - след контролното всички разбраха ,че трябва да имат 75% на контролното ,което вече са направили като са си мислели ,че то ще им донесе само точки до заветните 60.  Вие сте проверяващите и Вие сте тези ,които сте дали по 60 точки на хора ,които не са си написали сами проектите. А скалата не сме си я определяли сами ,а отново преподавателският екип я е определил в лицето ,на който отново сте Вие. 

Надявам се този път да успеете да разберете ,че не е проблема в ЗЗС-тата ,а в организацията и постоянните промени в условията за завършване на курса.

In reply to Росен Цанков

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Владимир Начев -

Заради този проблем с проектите, оценяването е така направено, че с два проекта и двете домашни да получите 140 точки, с което нямате гаранция, че ще взели курса.

Ако все пак сте показали някакъв интерес и знания, имате точки и от упражнения и контролното, които вече със сигурност се дават за личните ви способности и имате шанса да минете 180 точки, с което сте си гарантирали 6-та( освободени сте от двата изпита).

Когато си защитавате проекта, няма как само на наши убеждения, за способностите ви, да намалим точките. Щом всичко по проекта е разбрано и се обяснява, познавате си решението и т.н. няма как да не ви дадем заслужените точки, само защото на упражнение не можете да сортирате три числа( това не го говора лично за определен човек). Имахме убежденеието, че поне така тези хора са нучили нещо, но и това твърдение не се доказа.

Ето защо е задължително явяването на писмен и устен изпит( освен за хората, които са освободени). Колегите, които се явиха, знаят че там вече имат минимум, който трябва да покрият за да си вземат курса, т.е. самото присъствие на изпит и изкараните 70 точки от проекти и домашно не означават, че имате 3 по УП.

 

Целият поток не знам до колко е информиран за образуването на оценките и възможностите за освобождаване от изпит, но в групата в която преподавах съм обърнал достатъчно внимание на това и колегите са били информирани.

 

In reply to Владимир Начев

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Георги Буюклиев -

Извинявам се, че се намесвам, но честно казано не мисля, че домашните са особен критерии. Аз лично, на второто домашно, направих всички задачи и ги тествах по 10 пъти всяка, а получих точно толкова точки колкото получих за първото, на което предадох едвам едвам някакви не особено добре скалъпени 7 задачи. Искам да кажа, че предвид системата за тестване, достигането на 40 точки от домашни е доста трудно достижимо.

In reply to Росен Цанков

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Васил Тодоров -

За мене пък това е проява на гъвкавост. Мога да ви покажа какъв беше предварителния план за водене на курса, впоследствие той беше максимално опростен и останаха само най-най-базовите неща. Това се компенсира със съответната корекция при оценяването и допускането до изпит.

Все си мисля че няма хора, които да разбират материала и да не могат да минат 2 от 5 ЗЗС-та, на които задачи не искам да казвам за ниво кой клас са, да няма обидени.

In reply to Васил Тодоров

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Росен Цанков -

Гъвкавостта не е лоша ,защото показва адекватност ,но тази ваша "адекватност" никъде не беше упомената ясно , в резултат от това започна нещо като "счупен телефон" ,а именно един разбрал едно , друг друго и настана масова дезинформация... Затова всички мислеха ,че явяването на изпит не е задължително ако имаш 60 точки ,защото именно това беше казал лекторът в началото на курса , а по сигурен източник от него няма. 

Относно това ,че в определена група тази информация се е обяснила подробно... никой не е виждал с една птица пролетта да идва.. Останалите групи на кого да вярват на Калин Георгиев или на 20тина други колеги ?

In reply to Росен Цанков

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Васил Тодоров -

Като има нещо неясно - питате. Аз на групата която водя им обясних всичко и мисля че всички разбраха. Само си търсите извинения в момента :)

In reply to Васил Тодоров

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Росен Цанков -

Аз извинение ,че във вашата организация цари хаос не мога да си намеря,всичките тези нови и променящи се условия .които вкарвате никак не са си на мястото... и не само аз мисля така .. :)

In reply to Васил Тодоров

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Николина Тодорова -

 Ама какво означава да сте им обяснил, представете си някой да отсъства. И какво става? Трябва всеки път да питам.. дали има някакви промени ли ?

In reply to Николина Тодорова

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Владимир Начев -

По принцип упражненията са задължителни. Ние не сме чак такива цербери и не обръщаме внимание, когато на упранение не дойде никой от групата без да сме предупредени. А когато отсъстваш, задължението да се информираш какво е правено на упражнение, е изцяло твое.

И пак казвам, освен ЗЗС-тата, за които вие самите сте "виновни", всичко останало е замислено и уточнено преди или в началото на семестъра.

In reply to Владимир Начев

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Николина Тодорова -

щом няма заверки значи.. не е задължително.. 

In reply to Николина Тодорова

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Анна Стефанова -

Съжалявам за всички, които са били "прецакани" от ЗЗС. Беше шок за всички, не беше казано в началото - окей. Но щом преподавателския колектив (ако мога така да нарека лектора + асистентите) дадоха възможност и тези, които са с по 1 взето при положение правилото за 2 само по себе си говори, че те искат да пуснат колкото се може повече студенти.
Да се оплаквате от ЗЗС е леко глупаво честно казано. Всички задачи бяха изцяло от сборника и имаха и решения. Да се седне за 10 минути и да се наизустят решенията и го вземаш дори и да си нямаш и на идея как изобщо да напишеш задачите.
Поздрави и успехи!

In reply to Анна Стефанова

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Росен Цанков -

Би ли ми показала къде точно съм написал ,че се оплаквам от ЗЗС ?

Браво тази тактика да си назубриш решенията е адски смислена ти така ли направи ?

In reply to Росен Цанков

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Васил Тодоров -

Не знам какво продължавате да дъвчете темата, при положение че хората които реално заслужават да си вземат изпита, са го взели така или иначе. Всичко останало са опити на скъсаните да обвинят системата за техния неуспех (и по-скоро мързел). По-лесен за взимане от този изпит надали ще имате.

In reply to Васил Тодоров

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Николина Тодорова -

 Има хора ..които не се бяха занимавали със С++ преди, а материала напредваше бързо ..без да се усвоява. Това, че едвам сме си изкарали заветните 60-70 точки ..не означава че сме мързеливи ...

In reply to Николина Тодорова

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Лъчезар Николов -

 Здравейте, колеги!

До сега се въздържах да пиша по темата, но бих искал да кажа някои неща. Лично аз не бих твърдял, че се напредва бързо по материала ако съм стъпвал максимум 2-3 пъти на упражнение (в които пъти проверявам facebook да не е избягал, че вкъщи имам по-бавен интернет). И другото, което е, не бих спорил за точки от проект, който някой друг ми е направил и аз нямам грам представа за какво става въпрос. Мисля, че доста от вас ще се познаят в това лице.

Поздрави и лека вечер :)

In reply to Лъчезар Николов

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Анна Стефанова -

Съжалявам Росен, но на мен не ми се налага да зубря решения. Казвам го като възможност. Не говорех за теб специално, а за тези, които в момента се оплакват на всичките си приятели и прочие ''скъсаха ме заради някакви правила, които ги измислиха в последствие''. Казвам го като възможност за вземане на ЗЗС и вместо тези оплакващите се да продължават да се оплакват.
Съгласна съм с материала бързо се напредна. Отсъствах една седмица и вече бяхме доста напреднали, но не е ненаучаемо. И ето едно клише и от мен: СТИГА ДА ИСКАШ ДА НАПРАВИШ НЕЩО ЩЕ НАМЕРИШ НАЧИН И ЩЕ ГО НАПРАВИШ.

А сега един съвет до всички оплакващи се: вместо да си губите времето да се оплаквате, че късно за дали ЗЗС и да си търсите оправдания по-добре се хванете и попълнете своите пропуски. Защото колкото и да се оплаквате това няма да промени нищо сещате се :)

In reply to Николина Тодорова

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Боян Киров -

Също така има и хора, участвали в съзтезания по програмиране и за тях материала е напредвал твърде бавно, не мислиш ли ?

Истината, винаги е по средата, стремим се да я нацелваме, според това което ни показвате...

In reply to Владимир Начев

Re: НЕДОПУСНАТИ СТУДЕНТИ

от Николина Тодорова -
Писмен Изпит
от Калин Николов - понеделник, 20 януари 2014, 16:58
Допълнително ще има и задача за ЗЗС (5-та поред) в случай, че на някого не му достигат нужните успешни ЗЗС задачи за явяване.

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ: явяването на този изпит не е задължително за никого, стига разбира се да смятатате, че от ОСТАНАЛИТЕ компоненти ще наберете нужните ви точки за добра оценка.

Никъде не пише проценти за да минеш или две взети 33С за да не си скъсан или брой точки за да си освободен?? Пише, че не е задължителен...