Новинарски форум

Теоретичната част на семестриалното контролно по Дискр. Стр-ри

Теоретичната част на семестриалното контролно по Дискр. Стр-ри

от Минко Марков -
Number of replies: 0

Здравейте,

Тъй като следващата седмица няма да имаме лекция, следващото ни виждане ще е на контролното на 08.05.  Както знаете, контролното ще бъде от 15 ч до 18 ч в зала 210 на ХФ.  Естествено, ще започнем в 15:15, но е добре към 15 ч да бъдете пред залата, за да може наистина да започнем в и-петнадесет.  Ще ви бъдат раздадени условия на задачи, които ще решавате до 17:15 ч.  Тогава ще направим 10-15 мин. пауза и между 17:30 и 18 ч. ще пишете по теоретичен въпрос.  По време на решаването на задачите и по време на писането на теорията не може да напускате залата; по-точно, можете, но първо трябва да предадете работата си.

Необходимо е да имате със себе си идентификация: студ. книжка плюс официален документ като лична карта или шофьорска книжка.  Екипът, провеждащ контролното, е в правото си да не допусне студент без идентификация до контролното.

Закъснели студенти няма да бъдат допускани - тези, които вече са започнали да пишат, имат право на пълна тишина и спокойствие.

На контролното имат право да се явяват само студенти от курса по Дискр. Стр-ри, летен семестър на 2013/2140 г.  След малко ще публикувам списък с факултетните номера на студентите от курса.  Списъкът съм взел от СУСИ.

За задачите отговарят асистентите. Ще се съобразите с изискванията, които те са ви казали на упражнения.  Тук само ще кажа да си носите достатъчно хартия за писане.

За теорията: ще имате половин час, което не е много време.  Няма да развивате пълни въпроси (както са в конспекта).  Ще напиша .pdf файл, който ще кача в муудъл курса, в който файл ще има няколко теореми.  Ще ви се падне една от тях (само една) и ще трябва да я докажете - това е всичко.  Във връзка с някои от теоремите ще искам да дадете и няколко дефиниции. Доказателството трябва да бъде абсолютно прецизно, формално издържано, колкото е възможно по-подробно (в рамките на времето, с което разполагате).  Трябва да пишете на ясен български език, с пълни изречения.  Целта е да се убедя, че можете да се изразявате ясно, прецизно и формално коректно (освен че разбирате теорията).  Отговори, които показват вярна интуиция и разбиране, но съдържат само скица на доказателството,  ще бъдат оценени само с частични точки, може дори с нула точки.

Теорията ще участва с коефициент 0.2 в оценката на семестриалното контролно.

Моля ви да си разпечатате файла с условията на теоремите и на теоричната част от изпита да носите разпечатаното, така че да не губя време в писане на условието на теоремата на дъската, а само да ви кажа номер на теорема и вие да знаете точно за какво става дума.  Няма да допусна да бъдат подавани листа с условията на теоремите от студент на студент, за да огранича възможностите за злоупотреба, така че ако нямате разпечатка и не знаете условията наизуст, няма да можете да пишете по теорията.  Ако смятате, че свободната част на листа (от двете страни) е достатъчна за доказателството, напълно допустимо е да пишете директно върху листа с условията, така че за теоретичната част да не носите своя хартия.

По време на изпита не е допустимо да разговаряте и да се обръщате един към друг по каквато и да е причина.  Какъвто и въпрос да имате, трябва да се обръщате към асистентите или към мен.  Моля ви да не питате какво точно да пишете като решение на задача, на такива въпроси отговорът е "Каквото/както прецените."

С пожелание за успех на всички,

ММ