Форум за въпроси

Въпроси по домашното

Въпроси по домашното

от Никола Божинов -
Number of replies: 3

В задача 1 - написаното "слагал само чинии с по-малък диаметър върху чинии с по-голям" означава ли, че неравенството е строго? Тоест ако има последователни чинии с равни диаметри можем ли да ги сложим една върху друга?

В задача 3 - получаването на „снаден списък" изисква да променим вътрешното представяне на списъка, тогава реализацията ползвана на лекции ли да променяме и исканите функции като член функции на класа свързан списък ли да добавим или като "приятелски", или да си напишем нов клас за исканата структура, който да наследява този от лекциите и функциите да са негови членове?

In reply to Никола Божинов

Въпроси по домашното

от Никола Божинов -

Още един въпрос, в задача 2, описанието на чиниите носени от келнерите от горния край на купчината ли започва или от долния? Тоест в примера, при келнер 6 -  "1 1 1 1 0 1 -1" счупената чиния в горния или в долния край е? В даденият пример това не указва влияние на решението и не става ясно, а принципно е от значение.

In reply to Никола Божинов

Re: Въпроси по домашното

от Трифон Трифонов -

Аз ти отговорих на лекцията, но все пак да напиша и тук:

В задача 1 не е указано дали неравенството е строго, но звучи логично да е нестрого, понеже можем да сложим чиния върху друга със същи ядиаметър.

За задача 3 можете да променяте реализацията на лекции, като принципно е по-добре да я наследите, отколкото да я променяте.