Добър вечер, изпитът по СДП на компютри ли ще се провежда или ще пишем на листи?
Също така бих искал да попитам ще може ли да качите примерни задачи, за да се ориентираме долу-горе какво се изисква от нас ?
Здравейте, искам и аз да попитам нещо относно изпита - ще можем ли да ползваме наготово реализациите от учебника по Структури от данни и програмиране на C++ на Магдалина Тодорова?
Да, можете да ги ползвате. Наготово могат да се ползват:
- шаблоните от учебника
- шаблоните от лекции
- STL
И като цяло, ако може да кажете какъв материал ще се включва на теоретичния изпит (например дали ще има оценки на алгоритми и подобни).
Публикувал съм примерни задачи. Ще има малко въпроси за оценки за сложност, но тестът ще е за повече от 50 точки, така че ще можете да си избирате въпроси, по които да работите.
Например:
Tree<T>& addChild(Tree<T> const& )
LinkedListIterator<Tree<T> > children() const
Ако правим изпита на лист, няма да можете да ползвате допълнителни материали.
Ако успея да организирам изпита на компютър, тогава ще можете да ползвате шаблоните като файлове.
Изпитът на теория ще започне от 13:30. Ще напиша допълнително съобщение за това в новинарския форум.
Здравейте,
Тъй като ще бъдем във ФМИ, ще има теоретична възможност да проведем изпита на компютри. Ще проверя за компютърни зали (за колегите, които няма да ползват собствен лаптоп) и ще пиша допълнително.
Примерни задачи вече съм качил.