1. Да се дадат примери за АТД, познати от курсовете по УП и ООП.
  2. Да се дадат примери за структури от данни, познати от курсовете по УП и ООП
  3. Две от предимствата на типовете са структуриране на данните и възможност за проверка за коректност. Сещате ли се за други?
  4. Две от предимствата на АТД са опростяване чрез абстрахиране от детайлите и възможност за подмяна на реализацията. Сещате ли се за други?
  5. Да се дадат примери за масови задачи, познати от курсовете по УП и ООП, различни от сортиране на масив от елементи.
  6. Удачно ли е да използваме физическо време или енергия (ток), за да сравняваме ефективността на алгоритмите? Защо или защо не?
  7. Да се провери, че f ∈ O(g) ⇔ g ∈ Ω(f).
  8. Да се провери, че Θ(g) = O(g) ∩ Ω(g).
  9. Да се провери, че 1000n2 ∉ Ω(n3 ).
  10. Да се провери, че log n ∈ O(n0.001) и n1000 ∈ O(1.001n).
  11. Да се провери, че n0.001 ∉ Ω(log n) и 1.001n ∉ Ω(n1000).
  12. Да се пресметне песимистичната, оптимистичната и средната времева сложност на алгоритъма за сортиране по метода на пряката селекция.
  13. Да се пресметне песимистичната, оптимистичната и средната времева сложност на алгоритъма за сортиране по метода на алгоритъма за двоично търсене.
  14. Да се пресметне песимистичната сложност на алгоритъма за бързо сортиране. В кой случай се постига тя?
  15. Да се шаблонизират класовете Stack и ResizingStack.
  16. Да се промени интерфейса AbstractStack така, че функциите pop() и peek() да връщат грешка при неуспех. Да се променят съответно реализациите на Stack, ResizingStack и LinkedStack. Да се реализират съответните тестове.
  17. За стек да се реализират подходящи тестове за голямата четворка, т.е. дали се получава споделяне на памет при копиране или присвояване.
  18. Да се предложи и реализира алгоритъм за пресмятане на израз, записан в прав полски запис. Да се реализират подходящи тестове.
Последно модифициране: понеделник, 7 октомври 2019, 17:30