1. Да се модифицира програмата от лекции така, че да намира всички възможни пътища между две полета с ход на коня.
  2. Да се модифицира програмата от лекции така, че да намира път с ход на коня (ако такъв съществува), който минава през всички полета в а) дадено множество; б) даден списък в реда им в списъка.
  3. Да се реализират подходящи компонентни (unit) тестове за голямата четворка на свързаното представяне на опашка.
  4. Да се предложи и реализира алтернативен подход за следене дали опашката е препълнена в последователното представяне с цикличен буфер (например: следене на броя на елементите, оставяне на един свободен елемент на края на опашката).
  5. Да се реализира възможност за разширение на буфера при последователното представяне на опашката.
  6. Да се променят по подходяш начин реализациите на опашка (при нужда: и интерфейса) така, че да се направи подходяща обработка за случаите на грешка при опит за добавяне в пълна опашка и изключване от празна опашка (например: допълнителен параметър или връщан резултат, връщане на статична празна член-данна от тип T, хвърляне и обработка на изключение). Да се реализират подходящи компонентни (unit) тестове.
  7. Да се подобри реализацията на намиране на числата на Hamming така, че да спре добавянето на нови числа в опашките в случаите, когато сме сигурни че няма нужда (т.е. че извеждането ще спре преди да се стигне до новодобавените числа).
  8. Да се направи поточна реализация на генерирането на числа на Hamming, която генерира (произвежда) ново число при поиксване и може да работи потенциално безкрайно.
Последно модифициране: вторник, 22 октомври 2019, 17:13