В дните преди изпита:

  1. Изпитът по "Обектно-ориентиран анализ и проектиране на софтуерни системи" ще се проведе на 19.02.2021 (петък) от 10:00 до 11:00ч., онлайн като тест в Moodle. За целта ще бъде извършено видеонаблюдение на решаването на теста през ВВВ в Мудъл, като студентите са разделени на случаен принцип в две групи (А и Б), започващи теста в 10:00 часа. Пред 19.02 ще бъде публикувано разпределение на студентите в двете групи (А и Б). 
  2. Както бе многократно обяснено, тестът ще може да се направи само при условие, че сте защитили курсовия си проект. Ако все още не сте защитили проекта си, уговорете се с асистента за защита преди 19.02. 
  3. Тестът ще може да се направи само със Safe Exam Browser (SEB). Необходимо е да инсталирате предварително последната версия на браузъра. Налични са инсталации само за ОС Windows и MacOS.
  4. През цялото време, докато правите теста, ще бъдете наблюдавани от преподавателите. За тази цел, ще Ви е необходимо второ устройство с камера (най-често мобилен телефон), през което да влезете в определена за изпита виртуална ВВВ стая. Позиционирайте устройството така, че да се вижда едновременно екранът на компютъра, от който правите теста, клавиатурата и мишката на компютъра, както и част от Вас (вижте примерните изображения по-долу).

  5. Не използвайте за видеонаблюдение вградената камери на компютъра, от който ще правите теста.
  6. Осигурете си резервен доставчик на Интернет (напр. мобилен). Упражнете предварително бързо превключване от основния към резервния доставчик. При изключвания на видеокамерата поради прекъсвания с обща продължителност над 10 минути, изпитът Ви ще бъде анулиран.
  7. Направете една или няколко проби, като се включите с видеиокамерата на телефона си към виртуалната стая за лекции и едновременно с това решите пробния тест по-долу с име Примерен тест за проба на Safe Exam Browser (SEB). За целта влезте в началната страница на пробния тест с обикновен браузър и изтеглете конфигурационния файл за SEB (от бутона "Download configuration"). После стартирайте SEB чрез double-click върху изтегления конфигурационен файл и направете пробния тест.

В деня на изпита:

  1. Не по-късно от 10 минути преди началния час, влезте в определената за Вас виртуална стая (А или Б) за провеждане на изпита в Moodle през второто устройство (напр. телефон с камера) и пуснете камерата. 
  2. Препоръчително е да осигурите следното, ако използвате таблет или телефон за уеб-камера:
        • Надежден източник на захранване, така че батерията да издържи около 50 мин.;
        • Спрете режима на "заспиване" на устройството при липса на активност, за да не се изключва камерата;
        • Спрете звуковите известия (SMS, Messenger, Viber и т.н.), за да не смущавате колегите си, които се явяват заедно с вас.
  3. Преди започване на теста преподавателят ще изисква да се идентифицирате, като покажете във виртуалната стая за провеждане на изпита в Moodle студентската си книжка или карта за удостоверяване на самоличността си.
  4. След приключване на идентификацията на изпитваните в залата, преподавателят ще разреши теста само за намиращите се в дадената зала студенти.
  5. Влезте в началната страница на теста с обикновен браузър и изтеглете конфигурационния файл за SEB (от бутона "Download configuration").
  6. Стартирайте SEB чрез double-click върху изтегления конфигурационен файл.
  7. Може да започнете да правите теста. Не споделяйте екрана с теста си - видеонаблюдението с камера, разположена странично на студента, е достатъчно.
  8. След приключване на теста влезте във виртуалната стая за лекции и изчакайте за обявяване на резултата от теста и крайната оценка. При закръглянето на крайната оценка за курса се закръгля надолу (към цялото число), ако дробната част е по-малка от 0.5. Ако дробната част е равна на или по-голяма от 0.5, крайната оценка се закръгля нагоре (до следващото цяло число).
    Нанасянето на оценките в студ. книжки ще стане през втория семестър. 
  9. Резутатът от теста е окончателен и не подлежи на преразглеждане и на преглед на сгрешените отговори.
  10. Студентите без защитен проект или с резултат от крайния тест, по-нисък от 54%, ще могат да се явят на поправителен изпит през септемврийската сесия т.г., при което постигнатите до момента резултати от междинни тестове, есе и проект се запазват и могат да бъдат подобрени при желание на студента.
    Заб.: От 9:45 до 11:15 часа на 19.02 във виртуалната стая за лекции ще можете да се срещнете с преподавател във връзка с въпроси относно изпита.



Последно модифициране: вторник, 16 февруари 2021, 00:15