Да се обясни принципа "абстракция чрез структури от данни" с примери от "реалния" живот (черни кутии и др, комерсиални класове и др.).

  Да се реализира клас String, поддържащ низа в указател към char.

  Да се подчертае фукцията на конструкторите и различните начини за конструиране на обект (засега само: без инициализация, инициализация с константа и инициализация от стойността на друга променлива от същия тип).

  Да се реализират съответните конструктори и да се обърне внимание на причината съдържанието на буфера-източник да се копира в нов буфер при приемника, а не просто на втория указател да се присвои стойността на първия.

   Да се реализират методи за ранообразни операции с класа (toUpper, compareTo, set, getLen, getNth, print, read). За set да се припомни причината за копиране на съдържанието на източника в нов буфер.

  Да се състави програма, въвеждаща масив от низова и реализираща алгоритъма на пряката селекция за сортирането им. Да се наблегне на факта, че така написаната програма не зависи от избора на конкретна реализация на класа String, а само от дефинираните операции.

  

Последно модифициране: събота, 12 ноември 2011, 17:38