Здравейте,

Както ви казах, оставям ви линк:

https://github.com/smurfolan/SDP-PCODE-REVIEW

към хранилището, което ще използваме за да изпълним Code Review.

Напътствия за работа:

1.  Първо, трябва да си клонирате хранилището както съм показал във видеото. Тъй като аз съм дал права на всички, които ми пратиха потребителските си имена няма нужда да правите Pull Reuquest-и. Веднага след като е клонирано хранилището вие просто правите промени и ги публиквуате на отдалеченото репо. Начинът, в общи линии, за това е следния:
 а) Изпълнявате Pull -> Това взима последната версия на проекта(Редактираните домашни)
 б) Работите, правите промени, запазвате ги и изпълнявате Commit(Файловете все още са при вас, но са в състояние готово за Push).
 в) Изпълнявате отново Pull. В най-добрия случай, тук автоматично ще Merge-нете вашите промени с промените направени на отдалеченото репо и ще можете безпроблемно да изпълните командата Push(Публикува локалните промени от локалното репо на отдалеченото такова). Ако се появят конфликти, това означава, че вие ръчно ще трябва да Merge-нете конкретния/конкретните файл/файлове. Git Extensions ви позволява да заредите доста удобен Merge прозорец и посредством него да обедините двата файла и да разрешите конфликта.
 г) Изпълнявате командата Push.


2. Друг съвет, който бих могъл да ви дам е : Не чакайте да се натрупат много промени, които да Push-нете наведнъж. Ще имате проблеми при Merge. Ще има много конфликти.По-добре Push-вайте на малки части вашите промени. Примерно, напривили сте всички необходими, според вас, промени по домашно то на човека X и това нещо можете да го Push-нете. След това, за следващият човек, пак така.

Имате 2 дни да изпълните Code Review-то. Ако имате въпроси, пишете.

Последно модифициране: сряда, 11 ноември 2015, 09:03