В магазин се продават различни проукти, всеки от които има име, цена, артикулен номер и налично количство.
  1. Напишете клас Product и функции за достъп до член-данните и функции за промяна на цена и количество
  2. Предефинирайте оператор за вход >> за Product
  3. Продуктите в магазина се пазят в двоичен файл с пряк достъп, в началото на който е записан броят различни продукти продавани в магазина. Реализирайте клас ProductList, чийто конструктор получава като параметър името на двоичния файл, където са записани продуктите от магазина, и инициализира файла като записва числото 0 в началото му.
  4. Напишете помощна функция, която по артикулен номер намира позицията на продукта във файла, или връща -1 ако този продукт не е записан.
  5. Напишете функция, която прочита от клавиатурата информация за нов продукт и го записва във файла на първата намерена празна позиция (с артикулен номер 0) или ако няма празна позиция - в края на файла. Не забравяйте да актуализирате числото в началото на файла.
  6. Напишете функция, за закупуване на продукт, която по артикулен номер намира продукта във файла и намалява количеството му със съответния закупен брой. Функцията да връща общата цена на закупеното количество от продукта.
  7. Напишете функция за зареждане на магазина, която получава име на текстов файл, съдържащ числа от вида
    <артикулен номер> <количество>
    и увеличава количеството на съответния продукт във файла. Функцията да връща общата цена на всички заредени продукти.
  8. Напишете функция за изтриване на продукт от файла, като се връща цената на продуктите останали от магазина за бракуване, а на съответната позиция във файла се записва празен продукт (с артикулен номер 0).
Последно модифициране: събота, 12 ноември 2011, 17:38