Enrolment options

В днешно време, повечето хора доста често забравят да бъдат любопитни. Забързаното ежедневие, проблемите и умората, последвала от тях са някои от причините за това. В ученическите си години ходим на училище, учим уроци, пишем домашни и изкарваме оценки. Каква част от придобитите знания обаче остават в нашето съзнание?

Един от многото предмети, в които голяма част от нас не се задълбочават, е историята. Тя се разглежда като досадна поредица от дати и факти, които просто трябва да бъдат запомнени, възпроизведени и забравени. Историята е много повече от това - тя ни дава поглед върху действията на хората и как те са рефлектирали върху нашия свят. Разглеждането на различни събития и причините, поради които те са се случили са важни не само за историците, но и за всеки човек, който се интересува от миналото. Тази информация обаче е прекалено голяма по обем, за да бъде поднесена по достатъчно интересен и лесен за запомняне начин.

Именно затова решихме да създадем електронен курс, който представя малка част от историята, насочен конкретно за ученици от 5 клас. Курсът ще съдържа 10 теми от раздела "Древна Елада", който е част от конспекта по история и цивилизации за 5 клас. С оглед на това, че в учебната програма за 5 клас, темата не е разгледана достатъчно изчерпателно и по достатъчно интригуващ начин, учениците не успяват да усвоят достатъчно добре знанията си. Точно затова освен задължителният учебен материал, курсът ще бъде допълнен чрез включване на различни любопитни факти и съдържание, което не се преподава в училище. Учениците ще могат да разпознават имена, термини, личности и събития от периода, което ще бъде направено чрез множество интересни задачи и тестове.


Self enrolment (Student)
Self enrolment (Student)