Форум за въпроси

Въпроси към проекта - Крайни автомати

Въпроси към проекта - Крайни автомати

от Ивайло Михайлов -
Number of replies: 1

     Интересно, че в PDF файла пише с големи букви "Детерминиран краен автомат", а под него пише, че трябва да работи библиотеката с "детерминирани и недетерминирани крайни автомати", предполагам трябва да се реализира и недетерминирания автомат.
     Второто, което искам да попитам е какво точно да разбирам под "потокови операции, които позволяват автоматите да се разглеждат като консуматори на низове"?
     Аз го разбирам така: правя оператор >>, вкарвам от стандартния вход някакъв низ, автомата поема този низ и преминава в някакво състояние, след което се извежда информация в какво стастояние е преминал автомата и дали е поел целия низ.


In reply to Ивайло Михайлов

Re: Въпроси към проекта - Крайни автомати

от Трифон Трифонов -

Ивайло, прав си, в заглавието има допусната грешка, трябва да пише само "крайни автомати". За проекта трябва да бъдат реализирани и двата вида автомати.

Относно потоковите операции: правилно си разбрал идеята, само че низът се подава като параметър, а не идва то стандартния вход. Следвайки идеята за нотациите на потока (да отбелязват посоката на протичането на информацията) би трябвало нотацията да е automaton << string или string >> automaton.