Новинарски форум

Проекти по УП и преписване на домашното

Проекти по УП и преписване на домашното

от Петър Скорчелиев -
Number of replies: 2

Качени са темите за проекти по УП. Срокът за заявяване на проект ще е различен от написания в документа. Той ще бъде уточнен по-късно, както и критериите за допускане до проект.


Ако някой е заподозрян в преписване на домашното и иска да пише проект, трябва да говори за това с лектора или някой от асистентите си, за да бъде разгледан навреме случаят му и да си защити домашната работа преди да получи право на проект.


Останалите обвинени в плагиатство студенти ще имат възможност за защита на 24.01.

In reply to Петър Скорчелиев

Re: Проекти по УП и преписване на домашното

от Станислав Димитров -
С риск да направя лошо впечатление, искам да споделя малко от моите виждания:


Първо: Нормално ли е две работи от първото домашно да са анулирани само защото и двамата студенти са се сетили да имплементират формули на крамер. Доколкото ми е известно има един начин за решаване на такива задачи - смяташ детерминантите и гледаш случаите за 0. По колко различни начина се очаква да се напише това???? Изумен съм как човек, чийто код не съм виждал бил сходен с моя.... Второ ок да кажем че има плагиатство, защо не се подведе под съмнение самата задача, ами цялото домашно?? При това положение знаете ли кога ще си играя да се старая за второто третото и петото домашно - никога! 


Второ: още преди месец съм писал имейл за проектите(без отговор) ... за да разбера че срокът за заявка на проект бил ... 31 декември. Питам,  кой нормален човек ще седне ТОЧНО по празниците да кисне в мудъл, за да, виждаш ли, разбере че трябвало да заяви проект?!?! Ако си мислите че това е нормално, ок аз съм ненормален, който си изразява мнението. Изведнъж се оказва, че не мога да заявя проект защото съм анулиран за плагиатство заради това че други хора са се сетили за формулите на крамер. Едни големи аплодисменти! и пак питам, както сме тръгнали, как се очаква да завърша семестъра? Аз вече не знам кога домашното ми ще бъде анулирано, няма да си напиша проекта, както съм тръгнал и до изпити няма да стигна.


Много съм разочарован от организацията и подходът! Ако човек не се е занимавал преди ФМИ с програмиране, не виждам как би се оправил. Явно единственият разумен начин да се научиш да програмираш е да си намериш стаж в някоя компания и на място да те обучават в реална среда. Бих ви препоръчал да се съсредоточите повече върху това да уважавате труда на студентите и да осъзнаете, че има хора, които много се стараят и накрая остават... анулирани(в случая не говоря само за себе си). И по-смешното е, че хора олимпийци по информатика и такива, които работят като програмисти са анулирани и повтарям - явно няма и до изпит да стигнат.


Благодаря за вниманието, готов съм да си понеса последствията за написаното горе ;) 

Успешна седмица!

In reply to Станислав Димитров

Re: Проекти по УП и преписване на домашното

от Теодор Вълчев -
Подкрепям и смятам, че ще е много полезно, ако се имплементира система за тестване на домашните в реално време, и автоматично да ти се правят базови тестове с граничните случаи и да ти казва къде не ти е ок, защото много хора са пропуснали нещо дребно, никой не е безгрешен. 

По този начин, ще се избегнат и проблеми с качването, освен това Visual studio, много често не записва физически на hdd целите промени по файловете а си ги пази, на мен ми се е случвало. Ще бъде и много полезно, да видим кода на колегите си, примерно след крайният срок :)

Примерно :

https://github.com/NikolayIT/OpenJudgeSystem