Форум за съобщения и дискусии по лекционните теми

Теми за онлайн дискусии към модул 1

Теми за онлайн дискусии към модул 1

от Боян Бончев -
Number of replies: 0

Здравейте колеги,


Първата лекция от курса по ПРОЕКТИРАНЕ НА КОМПЮТЪРНИ ВИДЕО ИГРИ вече е публикувана в сайта на курса. Можете да я изтеглите и да я прегледате. По нея ви предлагам следните теми за онлайн дискусия в този форум:

1. Разгледайте внимателно типовете и под-типовете предизвикателства от слайдове 32, 33 и 34. Помислете кои от тях са подходяши за играта, която искате да разработите като проект (за този курс или с друга цел). Обяснете мотивите си за конкретна роля на играча (слайд 45) тип играч (според слайдове 59-62) в отговор на този постинг.

2. Запознайте се с документа ESSENTIAL FACTS ABOUT THE COMPUTER AND VIDEO GAME INDUSTRY, ESА, 2016 - приложен към постинга. Как си обяснявате числовите стойности на представените показатели в него? Можете да се аргументирате в отговор на този постинг.

3. Предложете тема за онлайн дискусии към модул 1.

4. За упражненията си носете лаптоп, на който да инсталирате Unity 5.5.1, Personal Edition. Системните изисквания за инсталация на платформата са дадени на https://unity3d.com/unity/system-requirements (накратко - работи с платформи от 2004г. насам). Можете да извършите инсталацията и вкъщи от адрес https://store.unity.com/download?ref=personal .


Поздрави,

Боян