Обявления

Второ Домашно

Второ Домашно

от Марина Краева -
Number of replies: 7

Здравейте,


Публикувано е второ домашно и за двата потока. Условията можете да намерите в системата: https://up.app.astea.net/tasks

Този път домашните ще се проверяват изцяло с автоматични тестове. Тук са публикувани инструкции за пускане на автоматичните тестове, както и примерни тестове към всяка от задачите. Уверете се, че решенията ви работят върху примерните тестове, преди да ги качите в системата с домашни.

В системата за домашни за всяка задача трябва да имате предадена функция с точно същата сигнатура като указаната в условието. Можете да добавяте и други помощни функции. Не предавайте main функции - системата автоматично ще намери вашата функция със съответната сигнатура и ще пусне тестовете върху нея. Подробни инструкции за формата на предадения код има в хранилището с тестове тук.

Краен срок за предаване на домашното: 20.01.2019г

In reply to Марина Краева

Re: Второ Домашно

от Любка Врачева -
Като предаваме кода, трябва ли да присъстват #include <iostream>, using namespace std и други библиотеки или само функцията без тях?
In reply to Любка Врачева

Re: Второ Домашно

от Марина Краева -

Трябва да присъстват всички библиотеки, които сте използвали. Единственото, което не трябва да присъства, е `main` функцията.

Не би трябвало да ви се налага да ползвате `cin` и `cout` в решенията, които предавате, т.е. `#include <iostream>` вероятно не ви е нужно. Тестовете подават директно параметри на функциите, няма да се подават никакви входни данни през `cin`. Отговори, отпечатани на екрана, също няма да се считат за верни. Трябва функцията да връща описания в условието резултат.

Най-лесният начин да проверите дали системата ще приеме решението ви (и дали то работи вярно за примерните входни данни) е да пуснете примерните автоматични тестове, като следвате точно стъпките от линка по-горе (ето го отново: автоматични тестове). Ако следвате тези стъпки, от вас се иска да единствено да копирате съдържанието на `solution.cpp` в системата с домашните.



In reply to Марина Краева

Re: Второ Домашно

от Любка Врачева -

Благодаря много за изчерпателния отговор. Интересувам се конкретно за #include <cstring>. И ако вече съм изпратила вариант на кода, може ли да изпратя код с поправка?

In reply to Любка Врачева

Re: Второ Домашно

от Марина Краева -

Ако използвате коя да е от вградените функции за низове - strlen, strcmp, strcat и т.н., трябва да добавите #include <cstring>. Системата не позволява качването на код, който не се компилира.

Можете да променяте решенията си в системата неограничен брой пъти преди крайния срок за предаване.

In reply to Марина Краева

Re: Второ Домашно

от Лазарина Рабаджиева -

За задача 5 колко думи най-многи можем да имаме в еено изречение? (Знам, че в най-лолия случай миже да имаме около 45 000, но паметта се изчерпва)


In reply to Лазарина Рабаджиева

Re: Второ Домашно

от Марина Краева -

Можете да приемете, че изречението се състои от не повече от 900 думи, всяка от които е с не повече от 100 символа.

Ще добавим това уточнение и в условието на задачата.