Обявления

Провеждане на защити и изпит

Провеждане на защити и изпит

от Трифон Трифонов -
Number of replies: 3

Здравейте, колеги,

Това е важно съобщение за предстоящите защити на проект и изпит, както и за оценяването към курса.

Схемите за оценяване по ООП и ООП–практикум остават без промяна от обявяването им на 25.03, както са описани в презентацията за организацията на курса.

Защитите на проектите ще се провеждат на три етапа, като датата, на която защитава всеки студент, зависи от датата, на която е заявил да предаде проектите си в съответната анкета:

  1. седмицата на 1–5.06

  2. седмицата на 8–12.06

  3. датата за изпита по време на лятна сесия I (засега се планира седмицата на 6–10.07)

Защитите ще се проведат дистанционно с видеоконференция по Google Meet по предварително обявено разписание. За нормалното протичане на защитите е необходимо всеки студент да се включи с работещ микрофон и видеокамера. В случай, че компютърът ви не разполага с едно от двете устройства, можете да се включите едновременно от компютър и от мобилния си телефон. За да изпълним изискванията на Деканския съвет за коректно провеждане на защитите, е необходимо всяка защита да бъде записана, като записът ще се пази в срок от една година като доказателство за провеждането ѝ. Тези от вас, които нямат възможност или не желаят да участват в защита при гореописаната организация и изисквания, ще трябва да се явят на присъствена защита, когато това е възможно. На този етап екипът по ООП не може да се ангажира дали ще бъде възможно провеждането на присъствени защити в рамките на текущата учебна година.

На защитата ще се очаква за всеки от проектите си:

  • да демонстрирате използването му с примерни входни данни

  • да обясните основните компоненти на решението си

  • да отговорите на въпроси на изпитващия относно кода и взетите решения

  • да реализирате на място малка задача, свързана с проекта ви

Защитата на всеки един от проектите се очаква да продължи между 15 и 20 мин.

Явяването на изпит по ООП и ООП–практикум не е задължително и става след изрична заявка в следната анкета след като резултатите от всички останали компоненти са готови, при избор на една от следните три възможности:

  • в седмицата на 15-–19.06

  • датата за изпита по време на лятна сесия I (засега се планира седмицата на 6–10.07)

  • датата за изпита по време на лятна сесия II

Моля да имате предвид, че срокът за заявка а явяване на изпит в седмицата на 15-–19.06 е 14.06. Както знаете, съгласно схемите за оценяване и на двете дисциплини е възможно получаването на отлична оценка без явяване на изпит.

Изпитите по ООП и ООП–практикум ще се провеждат едновременно и лично от мен. Провеждането на изпитите ще е дистанционно като защитите: при предварително обявен график, с видеоконференция по Google Meet, с микрофон и видеокамера и със запис. Изпитът ще се състои в поредица от въпроси и малки задачи по материала. ВАЖНО: моля да обърнете внимание, че при явяване на изпит минимумът за успешно полагане на изпита е да получите повече от 50% от общия брой точки за изпита. При непостигане на този минимум, оценката от съответната дисциплина е Слаб 2, независимо от постигнатия до момента резултат от останалите компоненти.


Поздрави,
Екипът по ООП

In reply to Трифон Трифонов

Re: Провеждане на защити и изпит

от Трифон Трифонов -
Здравейте, колеги,

Тези от вас, които са избрали явяване на изпит през следващата седмица, моля да изберат час и дата за явяване на защита в листа "15–19.06" в таблицата за заявки като запишат факултетния си номер срещу съответния времеви слот.

Припомням, че изискванията за защитите важат и за изпита:

  • Необходимо е да имате работещи микрофон и видеокамера
  • Молим да заявявате слотове, до които има интервал поне 24 часа. Слотовете, които могат да бъдат заявявани към даден момент са оцветени в зелено.
  • Молим преди защитата да подготвите студентската си книжка, тъй като в началото на защитата ще трябва да удостоверите самоличността си. В случай, че нямате студентска книжка, може да се удостоверите и с документа за самоличност.

Поздрави,
Т. Трифонов

In reply to Трифон Трифонов

Re: Провеждане на защити и изпит

от Трифон Трифонов -
Здравейте, колеги,

Извинявам се, имаше проблем с настройките за достъп до таблицата за явяване на изпит, проблемът би трябвало да е отстранен и да можете да се записвате.

Поздрави,
Т. Трифонов
In reply to Трифон Трифонов

Re: Провеждане на защити и изпит

от Трифон Трифонов -
Здравейте, колеги,

Видях, че за тази седмица са се записали колеги, които все още не са защитили, вероятно очаквайки че тази седмица ще има защити. Във връзка с това бих искал да уточня че:
 
  • тази седмица (15–19.06) няма да бъдат провеждани защити, а само предварителен изпит
  • предварителният изпит е само за колеги, които са предали проектите си предсрочно и вече са защитили успешно
  • при явяване на изпит, независимо дали е предварителен или по време на сесията, минимумът за успешно полагане на изпита е да получите повече от 50% от общия брой точки за изпита. При непостигане на този минимум, оценката от съответната дисциплина е Слаб 2, независимо от постигнатия до момента резултат от останалите компоненти.

Последната порция защити за тези от Вас, които са предали проектите си след 8.06., ще се проведе през сесията преди датата за изпит след предварителна заявка в нов лист на таблицата за заявки. Допълнителна информация ще изпратим след като стане ясна датата за изпита.

Поздрави,
  Т. Трифонов