Обявления

Защити и явяване на изпит през лятна сесия I

Защити и явяване на изпит през лятна сесия I

от Трифон Трифонов -
Number of replies: 1
Здравейте, колеги,
 
Това е важно съобщение, свързано с явяването на защити на проекти и изпит за лятна сесия I.

Както вече вероятно знаете, официалната дата за изпит по ООП през лятна сесия I е вторник, 30.06. Последните защити на проекти ще се проведат в периода 22–29.06.
 
За явяване на защита е необходимо предварително да заявите час и дата за защита като попълните факултетния си номер в някоя от зелените клетки срещу избрания от вас слот в листа с име "Защити: 22–29.06" в тази таблица. На първия ред в колоната, в която запишете факултетния си номер, ще намерите връзката за Google Meet, на която ще се проведе Вашата защита. Моля да имате предвид, че можете да запазвате само слотове, до които има интервал поне 24 часа. Слотовете, до които има по-малко от 24 часа автоматично ще бъдат оцветени в сиво.

Припомнямe следните важни изисквания във връзка със защитите:

  • Необходимо е да имате работещи микрофон и видеокамера
  • Поради ограничение в G Suite for Education, в предварително подготвените Meet връзки за защита могат да се включват само профили в G Suite в същата организация. Затова е необходимо всеки от вас, който иска да защитава, да активира профила си в G Suite и да се включи с него (тук са инструкциите). Ако някой има проблем с активирането на профила си, моля да сигнализира на мен или на асистента си в Discord
  • Молим преди защитата да подготвите студентската си книжка, тъй като в началото на защитата ще трябва да удостоверите самоличността си. В случай, че нямате студентска книжка, може да се удостоверите и с документа за самоличност.
  • В началото на защитата ще трябва да изтеглите проекта си от Moodle и да го компилирате пред изпитващия си. Не е допустимо да демонстрирате предварително подготвени проекти. За по-експедитивно провеждане на защитите, молим предварително да сте подготвени как да пуснете проекта си от архива, който сте предали в Moodle.

Припомнямe, че явяването на изпит по ООП и ООП-практикум не е задължително, ако сте натрупали необходимите точки за получаване на оценка.

За тези от вас, които решат да се явят на изпит, моля да имате предвид следното:

  • изпитите по ООП и ООП-практикум ще се провеждат в същия формат като защитите: през видеоконференция със запис в Google Meet с акаунта в G Suite на следния адрес
  • по изискване на Декана на ФМИ е задължително да заявите явно желанието си за явяване на изпит през редовна сесия в тази анкета
  • за да изберете час и дата за изпит, е необходимо да попълните факултетния си номер в някоя от зелените клетки срещу избрания от вас слот в листа "Изпит I: 30.06" в тази таблица. При запълването на слотовете, ще бъдат добавени нови такива в следващите дни.
  • при явяване на изпит, минимумът за успешно полагане на изпита е да получите повече от 50% от общия брой точки за изпита. При непостигане на този минимум, оценката от съответната дисциплина е Слаб 2, независимо от постигнатия до момента резултат от останалите компоненти

Въпроси по организацията на изпита можете да задавате в канала #ооп-и-2019-20 в Discord.

Поздрави,
Екипът по ООП

In reply to Трифон Трифонов

Re: Защити и явяване на изпит през лятна сесия I

от Трифон Трифонов -
Здравейте, колеги,

До момента 16 от вас са заявили явяване на изпит утре, но само четирима са избрали слотове. Ако някой желае да се яви на изпит, но не е успял да си заяви слот, моля да ми изпрати лично съобщение в Moodle.

Поздрави,
Т. Трифонов