Заданието е по-трудно от предните и е със срок 15ти Април. Имйте предвид, че преди края на това може да трябва да пишете друго домашно.
Искам да отбележа, че НЕ можете да използвате готови библиотеки.

Можете да използвате памет колкото искате (все пак има 2GB адресируеми под Windows). Вероятно ще се тества на компютър с 512MB или 1GB памет. Ако заделите твърде много, ще предизвикате четене и писане от хард диска, което вероятно ще забави програмата фатално.
c:, d:, e:, mente:, babami, drug, treti, hda0, moyadisk и proizvolno. Това са част от възможностите, но не всички.
И айде най-накрая да кажете кода на задачата, че не остана време ;-)
"кода на задачата" звучи двусмислено. Като го прочетох, си помислих, че говориш за "сорс кода" :-)... сигурно не съм единствения, който те е разбрал погрешно. Нищо чудно, че никой не иска да ти го каже. ;-)
Иначе, да... няма да е зле да кажете "идентификатора" на задачата... че вече трябва да се предава...
Оценяването ще е на база на другите студенти. Най-бързия печели най-много.
затова обръщам внимание на следните:
Някои от вас четат "Максималната дължина на ред от входа е 120 знака" и вероятно ще се изкушите да направите масив от 120 char-а. Не забравяйте, че трябват 121 заради \0 в края на низа. А скоростта на програмата ви може и да се подобри ако направите масива от 128 елемента (в зависимост от това как е направено)

Искам също да напомня, че програмата ви не трябва да печата нищо друго освен отговора на задачата. Може да не се занимая да поправям решения, които ме питат например "vavedete fail ili # za kray".
значи ли това, че винаги съществува такава папка или значи, че ако я има, щ е е единствена?
../mente.txt
../mente.txt/ala-abala.bin
Ka4ih edno re6enie,a sega iskam da predam drugo...kak da go napravq?
Входните данни винаги ли са така хубаво подредени? Възможно ли е входните данни да започват така:
c:/windows/system32/aaa.txt
c:/win.com
c:/windows/bbb.txt
c:/windows/system32/ccc.txt
Ами преди можеше да се качва по няколко пъти. Сега не знам защо не са го направили така, но ще е добре пак да го направят да може да се качва по няколко пъти.
izvinqvam se,che pitam tolkova kysno,ama moje li da izpolzvame standartnata biblioteka na C++ - stl?
ako moje samo da mi dadete byrz otgovor,che zakysnqvam sys srokovete- MNOGO BLAGODARQ PREDVARITELNO!
Можете да ползвате каквито си искате стандартни библиотеки (вкл. STL). Не можете да ползвате готови библиотеки (например, свалени от интернет или копирани от някой проект).
Също така не разбрах какъв ще е идентификатора на програмата?
"Добре - използвайте код/идентификатор files"
prosto cyknah na linka "zadaniq" i na stranichkata nai-dolu imashe forma za upload
izpolzvam opera ot fmi (ne znam ima li znachenie)
#include <iostream.h> е неправилно и води до некомпилиране. Изкривих се да махам .h и да пиша using namespace std;

променлива дефинирана така:
for (int i=0;i<n;i++) съществува само в тялото на цикъла. Това, че някои от вас са успяли да компилират код, в който i се използва след цикъла се дължи на бъг във visual studio 6.
Хората, на които съм казал милисекунди са с верни (за тестовете ми) програми и са получили точки (20 за под 5 секунди, 15 за под 12 секунди и 10 за под 30 секунди). Хората с грешни или бавни решения нормално не може да имат претенции за частични точки. Но ако си намерите бъг и промяната е малка - може да ми пишете контестация и да приложите поправено решение (което обаче трябва да се компилира) като все пак ще Ви глобим

Очаквайте следващото домашно скоро.
Ще е добре все пак да кажете и н а каква машина са правени тестовете ;-)
П.П.: А за да не се кривите друг път ;-) казвайте под какви компилатори ще компилирате програмите (напр Windows - Visula Studio .NET 2003, Linux - gcc). Иначе ние не сме ясновидци, за да знаем под какво ще компилирате :-) (може да искате да компилирате под Borland C++ 3.1 :-D )
Не мога да не отбележа, че може би най-трудното в тази задача беше именно изнамирането на адекватни входни данни, с които да тестваме. Не е никак лесно да си направиш тестов пример с 500 000 файла. Освен това предполагам, че повечето участници далеч не могат да отделят толкова много време за измисляне на сложни тестове, при които програмите "грешат" или "гърмят".
Може би нямаше да е лошо да дадете и някоя точка отгоре за положения труд, но това е друга тема - не искам да разводнявам :)
Но и оценяването според мен не е много справедливо:-) Например аз имам 6.525 сек. и дефакто попадам в една и съща графа с този, който е написал алгоритъм два пъти по-бавен от моя!!! Според мен би било по-честно ако например на първите няколко най-бързи алгоритъма се даде макс точки и после ако твоя алгоритъм е да кажем с 1 сек. по-бавен от най-добрия да получиш 19 т., ако е с 2сек. по-бавен - 18 т. и т.н :-D
Тестове когато дам ще отпадне опцията с контестацията и оправянето на бъгове. Така, че който има бъг да си направи сам тестове и да изследва.
В такъв случай какъв е срока, в който можем да си поправим решението и да го изпратим наново?
Преди около месец Ви бях пратил попроменена версия на решението ми и все още не съм получил отговор. Бих желал поне да знам дали работи и какво е времето му. Благодаря.
>>"тези, които имат повече от 15 точки имат доста по-бързи решения от 6 секундното"
Да, но тези с 12 секундното имат доста по-бавно решение от 6 секундното :-D
Смятам, че точките са справедливо раздадени според времената. Такъв с 12 секунди няма. Има с около 10 и някъде към 16-те секунди.
2сек + 4сек = 6сек
6сек + 4сек = 10сек
Тогава ако наистина всички под 5сек имат 20 точки съм абсолютно съгласен :-) Но не смятате ли че границата трябва да си е 10сек, не 12сек. (представете си че се появи някой с 12 сек. ;-) ) ? Същото се отнася и за другите граници - 5 и 30сек.
компилира се под всички версии на gcc до 2.95 назад, със по-стари нямам възможност да тествам точно в момента.
както във заданието пише, "На стандартния изход трябва да отпечатате само пътя на търсената папка X". При мен се печатат неща на stderr, на stdout се изпечатва само една единствена директория. Ако сте имали друго в предвид да сте си го написали на страницата.
Това със stderr са измислици и при тях е нормално да се очакват 0 точки.
В крайна сметка получих контестация по този въпрос и вече е разрешен.
Аз компилирам с Visual Studio 6.0 и всичко е наред. Кажи с какъв компилатор искаш да може да се компилира, за да го оцениш?
Не мислите ли, че е неприятно това че, в зависимост от използвания компилатор, на някой програмата му се компилира, а на друг не? И аз писах приложението си използвайки gcc и Eclipse и успях да компилирам с gcc, а както разбирам сега се оказва че gcc не е толкова "педантичен" в някои случаи(срещащи се в моя код) колкото майкрософтския компилатор. Все пак съм вложил доста труд в писането на този код и не смятам че е корерктно да получавам 0/20 точки само защото компилаторът на проверяващия е различен от моя. Това не е проблем, за който сме виновни ние, не мислите ли? Затова ми се струва че би трябвало да ни се даде възможност да променим решенията си и да ги пратим отново.