Обявления

Провеждане на онлайн лекции

Провеждане на онлайн лекции

от Тихомир Иванов -
Number of replies: 1

Здравейте, колеги,

Както знаете, от тази седмица преминаваме към дистанционна форма на обучение. В тази връзка по ЧМДУ ще процедираме по следния начин:

  • Лекцията за съответната седмица ще бъде качвана под формата на видео файл в края на предходната седмица. Ще се старая да я качвам в петък или събота. Към момента съм качил лекцията от миналата седмица (Методи на Рунге-Кута) и лекцията за предстоящата седмица (Методи на Адамс). Тъй като лекциите са записвани миналия семестър, е възможно началото на лекция от миналия семестър да се пада в средата на лекция от този, така че не се изненадвайте на поздрава "Здравейте!" по средата на лекцията :)
  • Всяка сряда, както е по разписание, ще има присъствено занятие, на което ще отговарям на въпроси по материала и ще правим допълнителни примери, които да илюстрират теорията. По време на присъствените занятия няма да преподавам материала отново! С други думи, всеки задължително трябва да е изгледал лекциите предварително.
  • В случай, че дистанционната форма се запази до края на семестъра (което според мен изглежда най-вероятно) няма да провеждаме контролни. Вместо това ще трябва да решите няколко съвсем прости теста, които просто проверяват дали сте гледали видео-лекциите. Моля, следете в Moodle. Първият ще бъде качен вероятно към края на следващата седмица. Необходими са поне 60% верни отговори от тези тестове, за да бъдете допуснати до изпит. Оценката от тях няма да се прибавя към финалната оценка.
  • Тъй като имаше такива въпроси, отсега ми е много трудно да кажа как ще протече изпитът. Ще ви информирам по-нататък, в зависимост от това в каква форма ще са като цяло изпитите в СУ.

С пожелания за здраве!
Тихомир

In reply to Тихомир Иванов

Re: Провеждане на онлайн лекции

от Тихомир Иванов -
Здравейте отново, колеги. Клиповете, които бях качил, не бяха се качили в правилния ред и не съм забелязал. Моля за извинение. Надявам се, че сега всичко е наред.
Поздрави,
Тихомир