Новинарски форум

Начало

Начало

от Мария Николова -
Number of replies: 2
Началото вече е поставено одобрение. Днес се видяхме, запознахме се и обменихме малко знания.
За съжаление покрай терзанията със залата (дали ще стане, дали няма да стане, дали ще има Линукс, как ще го инсталираме..) не можахме да подготвим нещо специално, което да обясним и упражним и си говорихме само общи приказки. Но оттук нататък ще се стараем да не губим време.
Питайте ни (в този форум, на пощите ни, лично) всякакви въпроси - за Линукс, за предмета, за инсталация, за програми, ако искате дори питайте как да си опържите яйца намигане. Това е целта на тези консултации - да изясняваме нещата. Ще се стараем да ви отговаряме или, ако не можем да отговорим (понеже все пак ние не сме някакви гурута или магьосници по ОС), ще се опитваме да ви насочваме.
Поехме 2 обещания днес - да ви препоръчаме каква дистрибуция да ползвате вкъщи (за постоянно и/или за упражнение) и да ви покажем как да си направите vim много по-удобен за използване. Ще се постараем да свършим тези неща по-скоро.
И като цяло тук имаме намерение да ви качваме линкове към някакви полезни места/материали и може би някакви материали, сътворени от нас.
Вие пък можете спокойно да си казвате "искаме да си говорим за това или онова", може да отправяте критики към нас, само недейте да ни псувате. замислен(а)
Можете да започвате...

ПС. Днес изпуснаме един човек без да му обърнем внимание... За което много му се извиняваме и се надяваме да дойде пак и да се поправим.засрамен(а)
In reply to Мария Николова

Re: Начало

от Деян Дойчев -
Една седмица по-късно и 5 часа след края на консултацията вече можем да се похвалим: В ЗАЛАТА ИМА ЛИНУКС (Debian GNU/Linux), инсталиран, с много програмки, с GNOME, готов за ползване както за нашите цели, така и за много други учебни курсове. Така че следващия път вече ще можете да видите номера с Ctrl-Alt-F1 ;)
In reply to Мария Николова

Re: Начало

от Мария Николова -
Също така, понеже май пропуснахме да кажем:
Ако имате нужда от помощ за инсталиране/настройване/ползване на Линукс вкъщи (или където и да е) на флашка, на харддиск, на live диск, пишете и питайте. Ако компютрите ви са преносими, можете направо да си ги донесете някой четвъртък и да мажем на място ;). Ако резиденцията ви е в Студентски град, може да се споразумеем и за домашни консултации ;), особено с живущите в 42 Б. Не се колебайте по всяко време, когато възникне някакъв проблем да ни потърсите.одобрение