Обявления

Първото домашно по ДАА е публикувано

Първото домашно по ДАА е публикувано

от Минко Марков -
Number of replies: 1

Уважаеми колеги от Информатика,

Първото домашно по ДАА е публикувано.  Срокът е 26.03, 23:59 ч.

Решенията ще предавате онлайн в муудъл.  Може да са сканирани листове, може да са снимани листове.  За предпочитане в един единствен файл.  Допустимо е да ползвате и софтуер за типография като Word (не се препоръчва) или LaTeX.  LaTeX има стръмна ``крива на изучаване'', с други думи е тежък за учене и, за да може човек да пише дори прости неща, трябва да има доста знания и умения, което включва и лутане.  Вие нямате толкова време и не мога да искам от вас да пишете на LaTeX.  За всеки случай ще публикувам сорса на домашното, ако някой иска да го ползва като template.  Не се плашете от \lstset в преамбюла -- това е команда от екзотичен пакет, който позволява красиво слагане на сорс на C в tex кода.

Настоявам решенията да са написани ясно, прилежно, четливо и старателно.  Инструктирал съм асистентите да прескачат (това значи нула точки) задачи, чиито решения са написани мърляво, "на коляно" или само скицирани.  Доказателствата в домашните трябва да са с пълни изречения на български език, а не някакви hint-ове, от които проверяващите сами да си напишат д-ва.  На контролно или изпит е допустимо да има и чернова, и задраскано, стига резултатът да е ясен и недвусмислен.  На домашно това е недопустимо.  Имате една седмица да ги напишете.

Желая успех на всички,

ММ


In reply to Минко Марков

Re: Първото домашно по ДАА е публикувано

от Минко Марков -
Здравейте,

Траян Господинов забеляза грешка в условието на домашното. В задача 2, функцията f9 не трябва да има горна граница на сумата безкрайност, а n. Публикувах коригирано условие. Моля за извинение всички, които са били объркани от тази грешка.

-- ММ