Обявления

Дата за първо контролно

Дата за първо контролно

от Трифон Трифонов -
Number of replies: 2

Здравейте, колеги,

Следващата седмица ще проведем първото контролно по ФП. Тъй като занятията се водят слято на няколко потока, подготвили сме няколко варианта за дати и часове, молим да гласувате в тази анкета за предпочитаните от вас. За да е гласуването по-ефективно, моля, изберете ВСИЧКИ варианти, с които имате възможност да участвате и пропуснете САМО тези, в които сте възпрепятствани да се включите по обективни причини.

Анкетата е отворена до неделя вечерта, окончателната дата ще бъде обявена в понеделник сутринта.

Поздрави,
Екипът по ФП

In reply to Трифон Трифонов

Re: Дата за първо контролно

от Трифон Трифонов -

Здравейте, колеги,

Предпочитаният от мнозинството (84 студенти) вариант за контролното е петък (12.11) от 15 до 17. Контролното ще се проведе дистанционно в платформата Google Meet. Моля да се запознаете с този документ, описващ схемата на дистанционно провеждане на контролни и изпити.

За правилното организиране на изпита е необходимо да имаме бройка на явяващите се студенти. Затова е задължително всеки желаещ да се яви на контролното да се отбележи в анкетата за избор на час, като избере петък от 15 до 17, ако вече него е направил. Анкетата е отворена отново, като срокът за записване е до сряда, 10.11, 23:00. Ако вече сте дали своя глас за този ден и час, не е необходимо да правите нищо допълнително.

Материалът за контролното ще е до списъци, включително функции от по-висок ред, но без дълбоки списъци (списъци с произволно ниво на вложение). Ще е разрешено използването на всички функции от R5RS, и освен това наготово могат да се използват функциите accumulate, accumulate-i, filter, foldr, foldl, foldr1, foldl1, които писахме на лекции.

Качена е примерна тема за първо контролно,  която обаче включва задачи за дълбоки списъци, каквито няма да има на контролното в петък.

Ако имате въпроси, моля използвайте канала в Discord.

Поздрави,
Екипът по ФП

 

In reply to Трифон Трифонов

Re: Дата за първо контролно

от Трифон Трифонов -
Здравейте, колеги,

Всеки от заявилите участие в първото контролно би трябвало да е получил връзка към стая в Meet. Връзката можете да видите и в бележника с оценки, в графа "Стая за първо контролно".

Утре (петък, 12.11) следва да се явите в 15:00 на съответната връзка и да се подготвите за контролното съгласно инструкциите. За целта е задължително да ползвате профила си в Google Workspace, иначе няма да сте допуснати да влезете в Meet.
 
Заданието за първото контролно ще намерите в секцията "Контролни" в курса в Moodle. То ще се отвори в 15:15. Времето за работа е 105 минути, т.е. до 17:00. В Moodle се предава един файл с код на Scheme, в който са решенията на всички задачи. Функциите трябва да са наименувани точно както е дадено в условието на задачите.
 
Ако имате въпроси или проблеми по време на контролното, моля използвайте функцията за вдигане на ръка и изчакайте квесторът да ви обърне внимание. Ако не можете да влезете в срещата в Meet, пишете незабавно в Discord канала на курса #фп.
 
Кодът на функциите, които е позволено да се използват наготово, ще е включен в условието на задачата.
 
Желаем ви успех!
 
Екипът по ФП