Обявления

Второ контролно

Второ контролно

от Трифон Трифонов -
Number of replies: 5

Здравейте, колеги,

Второто контролно по ФП ще се проведе в сряда (22.12) от 15 до 17 дистанционно в платформата Google Meet съгласно схемата на дистанционно провеждане на контролни и изпити, която беше използвана за първото контролно.

За правилното организиране на изпита е необходимо да имаме бройка на явяващите се студенти. Затова е задължително всеки желаещ да се яви на контролното да се запише в тази анкета в срок до понеделник, 20.12, 23:00. Студенти, които не са се записали за контролното няма да бъдат допуснати до участие в него.

Допълнителният материал за второто контролно в сравнение с първото ще включва: дълбоки списъци, асоциативни списъци,  графи и потоци. Всяка задача може да се реши на Scheme или Haskell по ваш избор, без ограничения. Ще е разрешено използването на всички функции от R5RS, и Prelude и освен това наготово могат да се използват функциите на Scheme accumulate, accumulate-i, filter, foldr, foldl, foldr1, foldl1, както и функциите за потоци head, tail, map-stream, filter-stream, както и специалната форма cons-stream които писахме на лекции. Кодът на тези функции ще ви бъде предоставен на контролното.

Качена е примерна тема за второ контролно.

Ако имате въпроси, моля използвайте канала в Discord.

Поздрави,
Екипът по ФП

In reply to Трифон Трифонов

Re: Второ контролно

от Трифон Трифонов -
Здравейте,

След сигнали на колеги от спец. Компютърни науки и спец. Информатика за вече планирани ангажименти по други предмети през идущата седмица, второто контролно се отлага за първата седмица на януари. Очаквайте допълнителна информация за дата и час. Записванията за второ контролно са анулирани, анкетата ще бъде отворена отново, когато новата дата бъде избрана.
 
Поздрави,
Екипът по ФП
In reply to Трифон Трифонов

Re: Второ контролно

от Трифон Трифонов -
Здравейте, колеги,

Както споменах на последната лекция, планираната дата за второ контролно към този момент е 7.01 (петък) от 15 до 17 часа. Досега не съм получил сигнали за съвпадения на този времеви интервал с други контролни. Окончателно потвърждение на датата и анкета за записване ще изпратя в първите дни на новата година.
 
От името на целия екип по ФП ви желая весело посрещане на новата година!
 
Поздрави,
  Т. Трифонов
In reply to Трифон Трифонов

Re: Второ контролно

от Трифон Трифонов -
Здравейте и честита нова година на всички, нека е здрава, спокойна и успешна!

Потвърждавам, че второто контролно по ФП ще се проведе на 7.01 (петък) от 15 до 17 часа. Разбрах, че има съвпадение с друго контролно за някои от колегите от минали години, но за съжаление се оказа, че ще е доста трудно да организираме нова дата.
 
Тези от вас, които ще се явят на второто контролно, задължително трябва да се запишат в тази анкета при първа възможност. Контролното ще се проведе в Google Meet, като индивидуална връзка ще бъде изпратена на всеки записан в анкетата. Крайният срок за записване е четвъртък, 6.01, 20:00, незаписаните студенти няма да бъдат допуснати до контролното.
 
Това контролно ще следва обичайната схема на дистанционно провеждане на контролни и изпити. Въпроси можете да задавате в Discord.
 
Екипът по ФП ви желае успешна подготовка!
In reply to Трифон Трифонов

Re: Второ контролно

от Трифон Трифонов -
Напомняме, че срокът за записване за контролното утре изтича днес в 20:00, ако още не сте се записали, моля направете го.

Екипът по ФП
In reply to Трифон Трифонов

Re: Второ контролно

от Трифон Трифонов -
Здравейте, колеги,

Всеки от заявилите участие в първото контролно би трябвало да е получил връзка към стая в Meet. Връзката можете да видите и в бележника с оценки, в графа "Стая за второ контролно".

Утре (петък, 7.01) следва да се явите в 15:00 на съответната връзка и да се подготвите за контролното съгласно инструкциите. За целта е задължително да ползвате профила си в Google Workspace, иначе няма да сте допуснати да влезете в Meet.
 
Заданието за първото контролно ще намерите в секцията "Контролни" в курса в Moodle. То ще се отвори в 15:15. Времето за работа е 120 минути, т.е. до 17:15. В Moodle се предават един или два файла с код (на Scheme и на Haskell, в случай, че сте писали и на двата езика). Функциите трябва да са наименувани точно както е дадено в условието на задачите.
 
Ако имате въпроси или проблеми по време на контролното, моля използвайте функцията за вдигане на ръка и изчакайте квесторът да ви обърне внимание. Ако не можете да влезете в срещата в Meet, пишете незабавно в Discord канала на курса #фп.
 
Кодът на функциите, които е позволено да се използват наготово, ще е включен в условието на задачата.
 
Желаем ви успех!
 
Екипът по ФП