Обявления

[ЗА ПЪРВИ и ВТОРИ ПОТОК] Организация на писмен и устен изпит

[ЗА ПЪРВИ и ВТОРИ ПОТОК] Организация на писмен и устен изпит

от Нора Ангелова -
Number of replies: 3

Здравейте, колеги,

Напомняме, че утре ще се проведат писменият и устен изпит(тест) по "Увод в програмирането". В тях могат да участват всички студенти, които са се записали в съответната анкета. Писменият изпит започва точно в 9:00 сутринта и е с продължителност 2 часа и 30 минути. 

Това означава, че е добре вие да влезете поне 20 минути по-рано, за да избегнете проблеми в последния момент.
Устният изпит ще започне точно в 12 часа, ще бъде под формата на тест и ще се проведе в същата Meet стая като писмения изпит.

Всички записани студенти трябва да са получили своите връзки в заданието "Връзка за изпит".

За да може да намерите съответния линк трябва да направите следното:

1. влизате в курса в Мудъл,

2. отваряте дневника с оценки,

3. намирате заданието "Връзка за изпит" 

4. отваряте секция "Забележка"/"Feedback" за съответното задание.

Забележка: Студентите, които са пропуснали крайния срок за анкетата НЯМА да могат да се явят на изпита, и ще бъдат отбелязани като неявили се в изпитния протокол. Същото важи за студенти, които не се явят в стаята за който и да е от двата компонента на изпита преди обявения начален час.

Препоръчваме ви да проверите предварително, че имате достъп до Meet стаята през връзката, която сме ви предоставили. Влезете в Meet от настолния си компютър/лаптоп И от мобилния си телефон, който ще използвате като странична камера. Проверете микрофона, който мислите да използвате.

Припомням, че трябва да се запознаете подробно и със следния документ "Инструкции за провеждане на изпити и контролни в електронна среда".

По време на контролното ще можете да използвате един бял лист, който трябва да покажете на квестора преди неговото начало.

По време на контролното НЕ се позволява използване на слушалки и странични приложения. Не се позволява и отваряне на таба,  в който сте отворили meet-a. Въпросите можете да задавате без смяна на екрана (Мудъл или средата, която използвате), на който се намирате. 

Припомням, че е важно да подготвите зарядно устройство за лаптопа си (и за телефона, ако е нужно) и студентска книжка или ISIC карта.
За изпитите няма да бъдат допускани нарушения на посочените инструкции.

Ако имате проблем с откриването на линка, може да пишете съобщение в канала в Дискорд.

Припомняме, че се очаква да работите изцяло самостоятелно и е забранено ползването на каквито и да е допълнителни материали, включително такива от упражнения или лекции. Всички предадени решения ще бъдат автоматично анализирани за подобие и всички открити нарушения ще бъдат докладвани до зам. Декана по учебна дейност.

Поздрави,
Екип по УП



In reply to Нора Ангелова

Re: [ЗА ПЪРВИ и ВТОРИ ПОТОК] Организация на писмен и устен изпит

от Трифон Трифонов -

Здравейте, колеги,

Студентите с отлично представяне през семестъра ще бъдат освободени от писмен изпит. Всеки от тях би трябвало да е получил Обобщената си оценка от представянето през семестъра (ОПСС) зачетена като резултат от писмения изпит с коментар към нея “Освобождава се от писмен изпит”. Тези колеги не е нужно да се явяват на писмения изпит в 9 часа утре, но задължително всички се явяват на теоретичния изпит от 12 часа. В случай, че някой от освободените на писмен изпит все пак се яви на задачите в 9 часа, това се приема като отказване от освобождаването и се зачита оценката от писмен изпит. 

Желаем на всички останали успешно представяне на изпита!

Екипът по УП

In reply to Трифон Трифонов

Re: [ЗА ПЪРВИ и ВТОРИ ПОТОК] Организация на писмен и устен изпит

от Трифон Трифонов -

Здравейте, колеги,

Изпращаме ВАЖНИ допълнителни инструкции за теста, те ще ви бъдат съобщени и от квесторите:

  • тестът ще се проведе в същата стая, в която и писмения изпит

  • тестът се отключва с парола, която ще получите от асистентите в началото му

  • времето за работа е точно 45 мин., които се отчитат индивидуално за всеки от момента, в който започне работа

  • по време на теста е ЗАБРАНЕНО превключването към друг прозорец освен този на теста, който трябва да заема целия екран

  • по време на теста е ЗАБРАНЕНО използването на клавиатурата, работи се само с мишка, с изключение на работата по отворените въпроси, в които се изисква да се напише текст

  • не се позволява ползването на допълнителни листа, при отворените въпроси е позволено да се водят бележки в полето за отговор

  • всички студенти задължително стоят в срещата до края на теста с включени камери, микрофони и звук, т.е. докато квесторът не съобщи, че работата приключва; на студенти, които напуснат срещата по-рано, работите се анулират

  • при възникнали въпроси, моля съобщете името си и изчакайте квесторът да ви обърне внимание

Желаем ви успех!

Поздрави,
Екипът по УП

In reply to Трифон Трифонов

Re: [ЗА ПЪРВИ и ВТОРИ ПОТОК] Организация на писмен и устен изпит

от Трифон Трифонов -

Здравейте, колеги,

Както вече съобщихме в Discord, резултатите от теоретичния изпит са готови и публикувани в дневника за оценки. Границата за преминаване на теоретичния изпит е 10 точки.

Тези от вас, които са поканени на събеседване, са получили коментар към “Оценка за теоретичен изпит” с час и връзка в Meet. За да няма объркване, всички останали студенти, които са се явили на теоретичен изпит са получили коментар “Без събеседване”, тяхната оценка ще е окончателна след като всички им компоненти от оценяването бъдат публикувани.

Молим колегите, които са извикани на събеседване, да са налични в Discord за връзка, в случай, че има промени в графика.

Екипът по УП