Новинарски форум

Оценките, датите и т.н.

Оценките, датите и т.н.

от Минко Марков -
Number of replies: 1
Здравейте,

Приключих с проверката на контролните. Говоря за теоретичното контролно от 10.05. Още половин-един час ми трябва, за да въведа оценките в електронна таблица, да коригирам оценките на хората от зала 200 на ФМИ (които са разполагали с около 25 мин по-малко време) и евентуално да коригирам схемата за оценяване.

Датата за второто състезание е 01.07 (ПЪРВИ юли), а ____не____ 06.07, както писах тук преди няколко дена. Някой от студентите ми спомена този 06.07 на последната лекция и аз взех това инфо за чиста монета. Е, не е 06.07, датата е 01.07.

Веднага след като получа таблицата с оценките от Орлин мога да оформя крайните оценки. Формулата е казана ясно, вкл. и в този форум.

За поправителната сесия. Едва ли ще има кой да проведе състезание поради простата причина, че преподавателите от практикума няма да са тук. Аз лично нямам нищо общо със системата за провеждане на състезание. Това, че през септември няма да има състезание, ___не е___ окончателно, но е 99% сигурно. Мнението на доц. Манев, ръководителят на практикума, е същото. Та, ако няма състезание, ще има задачи и въпроси, както е при всеки друг изпит. Задачите ще са от познатия ви от теор. контролно вид, въпросите ще обхващат абсолютно всичко, говорено на лекции. Имайки предвид слабата посещаемост на последните лекции, от една страна, и сложността и неинтуитивността на материята в тях (говоря за последните две лекции), свързана с NP-пълнотата и редукциите, от друга страна, бих ви посъветвал да не стигате до поправителен изобщо.

--
ММ
In reply to Минко Марков

Re: Оценките, датите и т.н.

от Минко Марков -
Здравейте,

Двете екселски таблици с оценките са сложени като ресурси в последната седмица.

Една малка корекция на горния ми постинг: формулата за крайната оценка е: 50% * оценката от теоретичното контролно + 5% * оценката на асистента + 45% * оценката от състезанието. Малката разлика с предварително обявената формула е, че в нея (предв. обявената) теор. контролно е само 45% и има някакви 5% оценка на домашни от лектора. Тъй като последната оценка (5% на домашни от лектора) отпадна естествено, теглото на оценката от теор. контролно нарастна с 5% до 50%.

--
ММ

ПП забравих да кажа, че ако някой иска да си види писмената работа (теор. контролно), може да го направи, когато внасям оценките.