Новинарски форум

Схема за провеждане и оценяване

Схема за провеждане и оценяване

от Anton Dimitrov -
Number of replies: 1
Здравейте,

Можете да видите в прикачения към първата тема PDF описание как мислим да проведем практикума, какви теми да включва и как ще се оформят оценките. Има вече и една задача за домашно.

Водихме го и предната година и се беше получил общо взето добре. Тази ще се опитаме да го направим без някои пропуски, които имаше предния път. Общо взето не е от тези практикуми дето се вземат ей така за още една 6-ца да има. Целта е да се научат хората да решават алгоритмични проблеми и също толкова важно - да ги имплементират. Така че за да се научат нещата и да се изкара добра оценка  ще изисква време, но пък ви уверявам, че резултата ще ви хареса и най-вероятно знанията ще са ви полезни вбъдеще.

Всеки, който иска да поспорим на тема дали са нужни алгоритмични знания на един програмист моля да заповяда. Готов съм да изслушам всеки. Казвам го понеже няма смисъл да учиш нещо, което смяташ за безполезно.

Ако имате въпроси по този PDF може да ги зададете тук или на следващите часове по практикум.

Поздрави,
Тони
In reply to Anton Dimitrov

Re: Схема за провеждане и оценяване

от Орлин Тенчев -
След днешния референдум стана ясно, че практикумът ще си остане в часовете, които са по програма и нищо няма да местим в понеделник. При това положение:

Задачата, която получавате за дмоашно ще ви носи по 20 точки, ако я предадете до вторник, 12ч. по обяд на следващата седмица. След това важи още една седмица, като дава 10 точки, а срокът е до сряда, 17ч.
Пример: Задачата "Странно сортиране" ще ви донесе по 20 точки, ако я предадете до 12ч. на 26ти февруари и по 10, ако я предадете до 17ч. на 5ти март.
Извинения от рода "падна ми връзката за половин час и не можах да предам навреме" не важат. Все пак винаги имате възможност да отидете на контролно в часа и да си получите заслужените 20 точки.

Не знам дали стана ясно на всички, затова пояснявам: всяко домашно или контролно е свързано с една от темите на курса. Даден студент за конкретна тема може да изкара максимум 20 точки. Т.е. ако си предадете сега задачата за сортирането и на 4ти и 5ти направите контролно върху сортиране и си решите задачата, сборът става 40 точки, но в схемата за оценяването ви се пишат само 20.