За да протичат приятно разходките и да избегнете риска, както да нараните Вас или кучето Ви по време на тях, е необходимо да избягвате следните 4 неща:
  1.   Не карайте колело, ролери или скейтборд с кучето на повод – има вероятност то да види нещо любопитно и да се засили към него, в резултат на което да паднете. Но освен за Вашето здраве съществува и опасност за неговото – може да прегрее и да получи топлинен удар, ако карате прекалено бързо.
  2.   Не го извеждайте в никакъв случай на разходка, когато е много топло или когато е много студено – както Вие можете да настинете или да получите топлинен удар, така и същото може да случи с Вашия четирикрак любимец.
  3.   Никога не оставяйте кучето Ви да бяга свободно в близост до натоварена, с движение улица – рискът от катастрофа не си струва да бъде поет! Твърде голям е! Паркът или стадионът са правилните места за бягане, игри и упражнения!
  4.    Не тръгвайте на разходка точно преди или след ядене – косматият Ви приятел няма да може да изразходва безкрайната си енергия, тъй като единственото нещо в главата му ще бъде храната или ще му се спи, защото е хапнал обилно.

Последно модифициране: вторник, 31 май 2016, 13:31